Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ Relaxare totală în Lepșa-Soveja

Județul Vrancea nu duce lipsă de atracții turistice, fie că sunt construite de om, fie că sunt creația Naturii. O zonă absolut minunată este cea supranumită Mica Elveție, adică Lepșa. La câțiva kilometri se află și Soveja.

Lepșa este un loc care poate fi descris cu un singur cuvânt: relaxare. Vara, verdele dealurilor și al pădurilor este hipnotizant și te duce într-o zonă de liniște fizică și mentală absolută. Lepșa se află la vreo 75 de kilometri de Focșani și a devenit o destinație de vacanță mai ales în ultimii ani. Mulți oameni cu dare de mână și-au făcut case de vacanțe aici, pentru a evada, din când în când, din nebunia cotidiană.

Ce poate fi văzut în zona Lepșsa? Cel mai cunoscut traseu turistic duce la Cascada Putna, înaltă de 80 de metri și care se varsă într-un lac adânc de 12 metri. Dacă ajungeți aici după o ploaie mai zdravănă, muzica oferită de cascadă este fantastică. Un alt traseu frumos este și cel care ajunge la Vârful Tisatu, situat la 1280 de metri altitudine. Bineînțeles, nu putea lipsi o mănăstire din acest loc. Mănăstirea Lepșa este una dintre cele mai vechi din județ. A fost construită inițial în 1789, dar a fost dărâmată în 1927. Din fericire, biserica a fost reclădită în 1936. Regimul comunist a închis mănăstirea, care a fost însă redeschisă din 1989.

Dacă stați mai multe zile, este obligatoriu să mergeți în Rezervația Naturală Cheile Tișiței. Cheile se întins pe aproape 5 kilometri și se află la 850 de metri altitudine. Atracțiile sunt multe. Puteți vedea flori precum liliacul sălbatic, brusturele negru sau floarea-de-colț, dar și capre negre și urși.

Și pentru că tot sunteți în zonă, la câțiva kilometri se află și Soveja, un alt loc pe care scrie Relaxare. După ce vă încarcați din plin cu energie pozitivă, puteți vizita Mausoleul dedicat soldaților uciși în Primul Război Mondial, Mănăstirea Soveja sau puteți parcurge traseele turistice din Munții Vrancei.

Citește și

Sorin Cîmpeanu: ”Mai multe săptămâni de cursuri, vacanță de vară mai scurtă”