ROMÂNIA FRUMOASĂ Pucioasa văzută prin ochii cicliștilor

Pucioasa va forfoti la finalul acestei săptămâni. În weekend va avea loc o nouă ediție a Bike Xpert Alpine Challenge, o întrecere de ciclism care adună sute de concurenți, dornici de adrenalină, dar și să vadă frumusețile zonei.

Pe scurt, Bike Xpert Alpine Challenge este, cum spun organizatorii, “o competiție de MTB care își propune să sprijine un stil de viață energic și să promoveze puternic ciclismul, ca mod sănătos și ecologic de petrecere a timpului liber”. Zona în care se desfășoară competiția este Pucioasa, iar punctul de maximă atracție este reprezentat de Munții Leaota. Peisajele din jurul orașului sunt absolut minunate și merită imortalizate de cei care vor veni la această întrecere. Sigur, traseele nu sunt ușoare, dar recompensa este pe măsură.

Bike Xpert Alpine Challenge este și despre comunitate. Astfel, evenimentul de pe 4 septembrie este dedicat Asociației Magice, aceasta având proiectul Șofer de Suflet. Prin intermediul acestuia, peste 250 de voluntari vor asigura transportul la și de la spital pentru copiii bolnavi de cancer. Donații se pot face atât la standul care va fi instalat în zona de start, cât și pe site-ul Asociației.

Înainte și după cursă, participanții și cei care îi însoțesc pot lua la pas Pucioasa, pentru că au ce vedea în oraș. Principalele obiective turistice ale orașului sunt Biblioteca Orășenească ”Gheorghe N. Costescu”, o clădire din secolul al 19-lea, Biserica “Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, din centrul stațiunii, construită în 1855, Biserica “Sfinții Voievozi”, ridicată în 1894, Muzeul de Etnografie, dar și Gara veche de 127 de ani.

Pucioasa este și o stațiune renumită, datorită izvoarelor de ape sulfuroase exploatate din secolul al 19-lea. Aici se fac diverse cure pentru afecțiuni reumatismale, inflamatorii, degenerative, abarticulare, sechele postraumatice ale mâinilor și picioarelor, afecțiuni neurologie periferică, ginecologice sau ORL.

Citește și

Discuții în PSD: ”Liviu Dragnea își face partidul Alianța pentru România, dar nu niciun pericol pentru noi”