Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ Promenadă lângă un castel superb din Vârghiș

Covasna deține un supranume spectaculos: Țara Conacelor. 60 de conace, castele sau clădiri care se încadrează în această categorie se află în acest județ. La Vârghiș se găsește Castelul Daniel.

Primele informații despre castel datează tocmai din 1580. Este foarte posibil ca pe locul acestui adevărat monument să fi fost un conac, deoarece familia care deținea acele pământuri se afla în zonă încă din jurul anului 1300.

Istoria construcției acestui Castel cuprinde mai multe etape. La finalul secolului al XVIII-lea s-a ridicat cea mai veche parte, în stil renascentist. Apoi s-a adăugat etajul, iar turnul în stil baroc a fost construit între 1850-1853. Începutul secolului al XX-lea a adus și un mic turn în stil neorenascentist, alături de logiile din partea nordică. Casa de fântână din curte a fost construită în anul 1937. După Al doilea Război Mondial, în 1949, după naționalizare, castelul a fost transformat în sediu IAS, iar 40 de ani a adăpostit oi. Ultima renovare a avut loc în 1984.

Castelul are 26 de camere și este situat în mijlocul a 18 hectare de pâmânt care includ și un parc dendrologic, unde se află și copaci de aproape 300 de ani. Un alt punct de interes este și râul Vârghiș, care traversează domeniul. Pe malul acestuia se mai văd urmele aleii de promenadă pe care treceau cândva caleștile nobililor.

Vârghiș se află cam la jumătatea distanței dintre Sfântu Gheorghe și Odorheiu Secuiesc, la doar 7 kilometri de Baraolt.

Citește și

Orban sare în sprijinul lui Nicușor Dan și dă de pâmânt cu PSD-iștii