ROMÂNIA FRUMOASĂ Priveliște superbă și cazare spectaculoasă, la Castelul Lupilor

O vizită la una din atracțiile cunoscute ale județului Hunedoara, fie că e Castelul Corvinilor, Cetatea Deva ori Muzeul Aurului din Brad, se poate termina într-un peisaj frumos, la Castelul Lupilor.

De pe autostrada A1, se poate vedea pe un deal o “reclamă” mai deosebită. Sunt două litere stilizate: CL, mai precis, Castelul Lupilor. Această bijuterie se află la Chimindia, între Simeria și Deva, pe drumul care trece pe lângă un alt monument al naturii, Măgura Uroiului.

Istoria Castelului Lupilor are aproape două secole. Clădirea a fost construită în 1856 și era, de fapt, cazarmă pentru ofițerii din armata austro-ungară. Acum, Castelul este o pensiune spectaculoasă, cu 8 camere tematice (printre care Camera romană, Camera Prințesei, Suita regală) și 3 camere castelare. O vizită prin camere este, de fapt, o lecție de istorie. Mâncarea este excelentă, iar vinurile fine. De altfel, Castelul Lupilor a primit blazonul Ordinului Cavalerilor Vinului din Europa.

De unde vine, totuși, numele castelului? Legenda spune că în locul pe care a fost construit castelul s-au întâlnit toți lupii din Dacia pentru a-i ajuta pe daci în luptele grele pe care le duceau.

Citește și

Raed Arafat amenință: ”Am primit poze și am văzut! Vom începe controalele”

 

No Comments Yet

Comments are closed