ROMÂNIA FRUMOASĂ Peisaj superb și un concurs cu multă adrenalină

Așa este că nu prea știți unde se află comuna Blăjel, în care sunt câteva movile construite de Mama Natură? Ei bine, Blăjelul este în județul Sibiu, aproape de limita cu județul Mureș, iar Movilele reprezintă o arie protejată, în care au fost găsite mai multe specii foarte rare de flori. Nu sunt singurele atracții, pentru că în zonă se organizează și un concurs de MTB.

Maraton Mountain Bike Movilele Blăjelului (XCM), competiție dusă mai departe de cei de la CS Next Sports, va avea loc pe 20 iunie în acest cadru minunat. Zona Movilelor va fi atât pentru start, cât și pentru sosire. Sunt nu mai puțin de 6 curse, dintre acestea 3 fiind mai dificile, după cum urmează:

Traseu Family 12 km – diferență de nivel 320 de metri
Traseu Mediu 30 km – diferență de nivel 760 de metri
Traseu XCM 61 km – diferență de nivel 1500 de metri (care include categoriile Amatori Open Masculin (19 – 29 ani), Amatori Open Feminin (19 – 29 ani), Master 1 30 – 39 ani masculin, Master 2 40 – 49 ani masculin, Master 3 50+ masculin, Elite Masculin, Elite Feminin și Master Feminin.

Organizatorii au câteva mențiuni pentru participanți:
– la cursa Family este obligatoriu ca însoțitorii să termine cursa împreună cu copii și pe durata concursului să nu se depărteze mai mult 10 m;
– la cursa Family tricou va primi doar copilul;
– înscrierea la traseele de 200m, 1200m si 2400m este gratuită;
– vârsta minimă admisă pentru XCM (Traseul Lung) este de 18 ani;
– toți concurenții legitimați vor prezenta obligatoriu la înscriere licența FRC/UCI;

Cu o zi înainte, pe 19 iunie, tot aici va avea loc concursul Movilele Blăjelului XCO, a doua etapă din Cupa Națională de XCO Copii, la care vor participa copii cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani. După concursuri vă puteți delecta cu frumusețile acestei zone.

Citește și

Neagoe, înaintea meciului direct: ”Nu moare nimeni dacă ajunge Dinamo în B”