ROMÂNIA FRUMOASĂ Palatul Administrativ, emblema Craiovei

Craiova are ce să ofere turiștilor care aleg să meargă în capitala Olteniei. Centrul orașului este dominat de un monument arhitectural vechi de peste 100 de ani.

Palatul Administrativ din Craiova a fost clădit între 1907-1913 după planurile lui Petre Antonescu. Construcția a fost realizată sub îndrumarea unui prieten de-ai lui Antonescu, este vorba de italianul Giovanni Battista Peressutti.

Palatul este construit în stil neoromânesc, are forma literei E, este făcut din cărămidă și beton armat și dispune de două intrări. Intrările sunt decorate în stil vechi românesc, iar țigla de pe acoperiș este de culoare verde. La interior, deasupra scării care duce la sălile principale se află o cupolă impresionantă. Interiorul a fost conceput pe un plan simetric, axat pe verticala turnului central de la intrarea principală. Practic, elementele din arhitectura academică se îmbină fermecător cu cele din arhitectura medievală și cea populară.

La început, Palatul cu 106 de încăperi a găzduit Muzeul de Antichități și Etnografie al Olteniei. Direcția de Căi Ferate Germane a avut sediul aici. Au fost ani în care și prefectul a locuit în Palatul Administrativ. În prezent, în Palat se află Prefectura și Consiliul Județean.

Citește și

Veste excelentă pentru credincioși. Decizia luată astăzi în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență

No Comments Yet

Comments are closed