Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ O vizită mai specială în Baia Mare

Maramureșul este recunoscut pentru frumusețea peisajelor de acolo. Însă nu se rezumă totul la satele fermecătoare și la tradițiile care se păstreaza. O vizită în Baia Mare poate aduce surprize plăcute.

Copiii, dar și adulții, se pot bucura de câteva ore la Complexul Astronomic din Baia Mare, care conține dintr-un Planetariu și un Observator Astronomic. Planetariul a împlinit anul trecut 50 de ani de existență, fiind primul construit în România. Principala atracție este camera solară, unde se pot vedea constelațiile, dar și anumite simulări ale unor fenomene sau mișcări ale corpurilor cerești.

Observatorul astronomic a fost deschis în 1970 și dispune de mai multe telescoape moderne, cu care pot fi observate în condiții deosebite astrele cerești.

Vizita de la Complexul Astronomic poate fi urmată de una la Muzeul Etnografic, format din Secția Pavilionară și Muzeul Satului. Secția Pavilionară cuprinde mai multe obiecte de patrimoniu din cele 4 zone ale județului Maramureș: Țara Chioarului, Țara Lăpușului, Țara Codrului și Țara Mararemureșului.

Muzeul Satului este în aer liber și se întinde pe 6 hectare. Case și biserici specifice zonelor județului pot fi admirate și fotografiate aici.

Citește și

Ministrul Economiei, anunț uriaș vizavi de redeschiderea mall-urilor! Vești și pentru românii ce se întorc acasă