Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ O supercompetiție în Valea Jiului, la început de vară

Primim vești bune din Valea Jiului! Competiția Retezat SkyRace Intersport revine, după pauza cauzată de pandemia de Covid-19. Astfel, cei mai îndrăzneți sportivi pot participa la competiția programată pe 19 și 20 iunie.

Îndrăzneți, pentru că traseele de la Cheile Buții, de lângă Uricani, acolo unde se va alerga, sunt dificile, accidentate, iar vremea poate fi capricioasă, chiar și în iunie. Cel mai dificil traseu al acestei competiții de skyrunning este Custura, care are 28 de kilometri lungime, cu 2300 de metri diferență de nivel. Distanța trebuie parcursă în maximum 8 ore, altfel sportivii sunt descalificați.

Al doilea traseu, greu și acesta, este Buta. Se aleargă pe 23 de kilometri, cu 1400 de metri diferență de nivel. Limita de timp este de 6 ore. Pentru alergătorii mai puțin experimentați sau pentru familiile cu copii, organizatorii au pregătit traseul Valea Mării, lung de 7 kilometri și cu o diferență de nivel de doar 300 de metri.

”La această competiție participă și foarte mulți sportivi străini. Am avut competitori chiar și din Noua Zeelandă. În fiecare an am avut invitați câțiva sportivi de elită, respectiv din primii zece alergători montani din lume. Suntem optimiști în ce privește organizarea acestei competiții” – Lucian Al Mari, reprezentant Sport la Orice Vârstă (unul dintre organizatori)

Organizatorii au pus la bătaie nu mai puțin de 1000 de locuri. Anul trecut, până să se decidă amânarea Retezat SkyRace Intersport pentru 2021, se înscriseseră deja 430 de persoane, astfel că mai sunt 570 de locuri disponibile. Înscrierile se pot face până pe 11 iunie, iar taxa de participare este de 170 de lei.

Citește și

Poziția Patriarhului Daniel despre vaccinare: ”E favorabil, dar atenție!”