Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ O oază de destindere la 2 pași de Cluj-Napoca

Locuitorii din Cluj-Napoca sunt tare răsfățați. Au un oraș frumos, cu multe atracții turistice, iar când vor să evadeze nu trebuie să meargă mult. În câteva minute, cu mașina pot ajunge la Lacul Tarnița.

În ultimii ani, Lacul Tarnița a devenit o destinație de weekend și are și de ce. Lacul de acumulare care se află între comunele Râșca, Gilău și Mărișen are o lungime de aproape 9 kilometri, o suprafață totală de peste 210 hectare, iar adâncimea maximă este de peste 70 de metri. Alimentat de apele Văii Someșului Cald, Lacul Tarnița îi atrage pe turiști prin diferitele moduri de a-și petrece zilele libere.

Astfel, printre activitățile care se pot practica pe lac sunt plimbări cu caiacul, navigatul cu iole, plimbări cu barca sau chiar înotul. Sunt chiar și competiții de înot și de pescuit care se organizează în fiecare an, astfel că atmosfera este tot timpul destinsă. Mai mult, cei care nu au venit echipați pentru a da o tură cu caiacul sau cu paddle-board-urile, acestea se pot închiria de pe malul Lacului.

Și nu e tot. Nu cumva să mergeți acolo fără un aparat foto sau măcar un telefon cu rezoluție bună a camerei foto. Peisajele sunt impresionante și demne de pictat. Aaa, da, uitați încă o idee: veniți cu o pânză, câteva culori și așterneți frumusețea naturii într-un tablou. De la Lacul Tarnița sunt și trasee turistice, pe care le puteți străbate în liniște, pentru a admira tot ce are natura de oferit. Cheile Turzii și Cetatea Liteni sunt doar două obiective la care puteți ajunge.

Citește și

FOTO Decizie istorică la Dacia: și-a schimbat sigla. Alte noutăți importante