--> -->

ROMÂNIA FRUMOASĂ O idee ingenioasă: salină la suprafață

România oferă locuri despre care nu încetăm să ne minunăm. Undeva în Apuseni, o familie a avut o idee pe care au pus-o repede în practică. Au propus oamenilor să aleagă un drum scurt dacă vor să simtă atmosfera dintr-o salină.

Salina din Deal a fost deschisă în Brad, județul Hunedoara, anul trecut, în toamnă și este o alternativă la excursiile la Turda ori Praid. Sigur, comparațiile nu pot fi făcute la aceeași scară, dar atmosfera creată este minunată. Chiar amplasarea Salinei este specială, pe un deal de pe care se vede toată zona, fiind înconjurată de păduri și pajiști. Interiorul Salinei le-a dat ceva de muncă antreprenorilor care au luat decizia să facă acest pas. Au adus tone de bulgări de sare de la Praid și au adăugat sare de Himalaya. Evident, și podeaua este îmbrăcată tot în sare, aceasta fiind adusă de la Ocnele Dej. Temperatura de la interior este menținută undeva la 18-20 de grade, în timp ce umiditatea se păstrează între 50-60%.

De ce ar merge cineva la o salină? Aerosolii de acolo au proprietăți de dezinfecție, fluidizare a mucoaselor, de refacere a elasticității membranelor celulare. În plus, aerosolii elimină toxinele și, în general, după o vizită la salină te simți mult mai fresh, cu un tonus ridicat. Și dacă tot sunteți în zona Bradului, mai puteți vizita și Muzeele din zonă: Muzeul Aurului și Muzeul de Etnografie și Istorie Locală din Brad, dar și Muzeul Mineral Toda din Crișcior. Municipiul Brad se află la 32 de kilometri de Deva înspre Oradea.

Citește și

Steliano Filip nu înțelege situația: ”Eu mai cred în play-off. Jucătorii sunt afectați”