--> -->

ROMÂNIA FRUMOASĂ O biserică minunată în mijlocul pustietății

România oferă locuri minunate, care trebuie doar descoperite și aduse în atenția tuturor. Un loc deopotrivă straniu și spectaculos se află la câțiva kilometri de Carei, în județul Satu Mare.

Aici se găsește Biserica din Pustietate, înconjurată doar de teren arabil și de legende. Se spune că ușile acestui lăcaș de cult se deschid singure într-o singură zi din an, de Sfânta Maria. După fix 24 de ore se închid la loc.

Așezată la câteva sute de metri de drumul care unește Careiul de Oradea, biserica pare că a fost ridicată în mijlocul unui sat dispărut, conform unei legende. Aceasta spune că acum câteva sute de ani, 2 localnici din Cighie ar fi mers cu căruțele la târg, dar când s-au întors nu au mai găsit nici urmă de sat, doar biserica rămânând în picioare, lângă clădire fiind o cruce și doi butuci de viță de vie.

Biserica a devenit loc de pelerinaj până când presiunile comuniștilor au dus la dispariția acestui obicei. De Sfânta Maria, oamenii veneau în acest loc și lăsau bilețele cu rugăciuni, ducându-se vorba că este o biserică făcătoare de minuni. Se spune că an de an mii de oameni ajungeau la Biserica din Pustietate acum mai bine de 60 de ani.

Dincolo de legende, datele oficiale legate de acest loc sunt puține. Satul ridicat aici a fost distrus după războaiele turco-tătare-austro-ungare și după Revoluția lui Rakoczi. Nu a mai rămas nimeni aici, pentru că oamenii s-au mutat în Carei, formând un fel de poliție locală, acum 300 de ani.

Citește și

Dacian Cioloș, săgeți și către Guvern și președintele Iohannis: ”Incendiile, focarele de infecție, sunt din cauza intereselor”