ROMÂNIA FRUMOASĂ Mini-Delta Olteniei se află la Ciupercenii Noi

Dunărea oferă priveliști spectaculoase de când intră în România și până când se contopește cu Marea Neagră. Pe tot acest parcurs sunt zone minunate. Una dintre ele o reprezintă Ciupercenii Noi.

Aici, în zona inundabilă a Dunării, se găsește Rezervația Ornitologică, un spațiu protejat și declarat rezervație încă din anul 1971. Sunt nu mai puțin de 200 de hectare în care pot fi văzute peste 140 de specii de păsări, dintre care unele rare. Cei care au curiozitatea de a merge la Ciupercenii Noi, neapărat cu un aparat foto, pot observa stârci roșii, stârci galbeni, rațe pestrițe, berze negre, egrete mici, codobaturi albe ori stârci de noapte.

Pentru a înțelege importanța și frumusețea acestui loc, vă spunem că în perioada de migrație aici se găsesc peste 20.000 de exemplare de păsări de baltă. Mai mult, la Ciupercenii Noi își fac cuib aproape o treime din berzele care trăiesc în Europa. Impresionant, nu?

Să nu uităm și de celelalte atracții ale Rezervației, printre care vidrele. Pădurile de plopi, sălcii și salcâmi întregesc farmecul acestui loc fără pereche, pe care localnicii îl numesc cu mândrie “Mini-Delta Olteniei”.

Zona are și alte locuri care merită descoperite. Lăcașuri de cult de aproape 200 de ani pot fi vizitate la Calafat. Printre acestea, Biserica Sf. Mucenic Gheorghe (1856), Biserica Izvorul Tămăduirii, Biserica Adormirea Maicii Domnului (1869), Biserica Sf. Nicolae.

Iubitorii de arheologie au parte de un loc cu adevărat special. Castrul Roman de la Desa se găsește la doar câțiva kilometri de Rezervația Ornitologică de la Ciupercenii Noi. A fost ridicat de romani în secolul al III-lea, iar apoi abandonat.

Cum se ajunge la Ciupercenii Noi? Simplu. De la Calafat mergeți fie pe Drumul 553, fie pe Drumul 553A și după 11 kilometri ajungeți la destinație.

No Comments Yet

Comments are closed