--> -->

ROMÂNIA FRUMOASĂ Mădăraș, un loc excelent de văzut iarna

După cum puteți vedea, Crăciunul nu mai are farmecul zăpezilor de altădată. În unele zone plouă, în altele a fost soare. Chiar și așa, există un loc în Harghita unde pasionații de schi și de natură s-ar simți foarte bine în aceste zile: Stațiunea Mădăraș.

Conform Infoschi, sunt două pârtii pe care se poate schia în acest moment la Mădăraș. Este vorba de Kicsi Mihaly (Mihai Mic), unde zăpada are 20 de centimetri, și Şugo Ocsike (Începători) – 10 centimetri. La Mădăraș nu este însă vorba numai despre schi și despre pârtii, deși pare locul ideal pentru familii, nefiind aglomerație precum în stațiunile de pe Valea Prahovei, iar dificultatea traseelor este potrivită și pentru copii.

Tot ce se găsește acolo este fascinant. Vârful Mădăraș, supranumit Muntele sfânt al secuilor, are 1801 metri altitudine. Din vârf, priveliștea este impresionantă: se văd Munţii Făgăraş și Piatra Craiului. Se mai pot vedea Platoul Harghita, Munţii Gheorgheniului şi Ciucului, Blatul Libanului şi Muntele Hăşmaşului. În partea de est sunt Munţii Ciucului, respectiv Depresiunea Ciucului.

Nu uitați să vă luați aparatele foto cu dumneavoastră, pentru ca amintirile să rămână pentru totdeauna. Cei care au ajuns la Mădăraș recomandă petrecerea mai multor zile în stațiune, pentru încărcarea bateriilor cu aer curat și cu voie bună. Cum se ajunge la Mădăraș? De la Miercurea Ciuc se merge vreo 15 kilometri pe drumul către Gheorghieni, apoi se face stânga către stațiune.

Citește și

Mesajul părintelui Vasile Ioana, de suflet: ”Haideți să ne cerem iertare celor cărora le-am greșit!”