ROMÂNIA FRUMOASĂ Liniște în suflet după o vizită la Prislop

Mănăstirea Prislop este un loc care încă atrage. Un singur drum făcut în acea zonă binecuvântată de aura lui Arsenie Boca vă va face să vedeți mașini cu numere de înmatriculare de Vrancea, Botoșani, Tulcea, Brăila, Olt, Satu Mare, Gorj ori Timiș. Și nu este de mirare.

hotel iceberg balcic-->

Drumul până la Mănăstire este o încântare în sine, indiferent că veniți pe drumul de Hațeg sau pe cel de Hunedoara. Limba de asfalt ce se așterne pe pământ vă dă posibilitatea să vă bucurați de un peisaj fantastic. Acum, vara, este un verde pe care oricine ar vrea să-l aibă în curtea casei. Ca șofer, bucuria e la fel de mare, pentru că toate curbele aduc un plus de farmec drumului.

hotel pam beach olimp-->

Din loc în loc sunt florării, pentru cei care vor să lase o floare la mormântul lui Arsenie Boca, dar și mici terase, unde la loc de cinste sunt păstrăvii. Sigur, meniul este mult mai lung și poate potoli orice poftă.

În incinta Mănăstirii, de cum ajungi se aude un zumzet în surdină. Oamenilor parcă le e rușine să vorbească tare, așa că șușotesc când au ceva de spus. Sunt câteva chioșcuri de unde se pot cumpăra suveniruri, destule bănci pentru cei care vor să-și tragă sufletul și multă pace. S-a construit mult în ultimii ani. Biserica veche este acum înconjurată de clădiri în care stau cei ce slujesc la Mănăstire.

S-a făcut și o terasă în aer liber. Mai bine zis, o platformă în care se țin slujbe. Este ornată cu sute de flori, de altfel un element omniprezent la Prislop. De acolo se ajunge, după un scurt urcuș, la mormântul lui Arsenie Boca. Oameni de toate vârstele vor neapărat să atingă crucea de la căpătâiul celui care devenit Îngerul Ardealului. Pleacă mai liniștiți după câteva secunde petrecute lângă mormânt. La câțiva pași sunt și câteva băncuțe, de unde se poate admira priveliștea demnă de Eden.

De la Prislop se ajunge ușor la Hunedoara, unde se poate vizita Castelul Corvinilor, sau chiar la Deva, unde sunteți așteptați la Cetate. Dacă preferați muntele, Retezatul este aproape.


magic summer waves--> magic place aqua park crangasi-->

magic summer waves magic place aqua park crangasi
No Comments Yet

Comments are closed