ROMÂNIA FRUMOASĂ Gigi Becali a găsit Athosul la noi în țară. Mănăstirea unde merge cu MM Stoica și cu Alexandru Tudor

Gigi Becali a renunțat la vizitele la Muntele Sfânt din Grecia în 2020, din cauza pandemiei, dar continuă să facă pelerinaje frecvente în țară, la Mănăstirea Frăsinei din județul Vâlcea. Alături de patronul FCSB, în vizitele de la Frăsinei, merg destul de des Alexandru Tudor și directorul general Mihai Stoica, ultimul atras tot mai mult de cele sfinte.

În ultima vreme, omul de afaceri a evitat ieșirile televizate sau interviurile, dar și pelerinajele în afara țării. Avea programate mai multe în Grecia, însă, din cauza coronavirus, a renunțat la ele. Becali a rămas să-i ajute financiar pe preoții români de la Athos, le trimite ajutoare în bani și în alimente, dar de mers la mănăstire o face în România.

Mai exact la Frăsinei, a informat Fanatik. Gigi a făcut vizite regulate la Mănăstirea Frăsinei din județul Vâlcea, situată în comuna Muereasca, la circa 25 de kilometri de Râmnicu Vâlcea. De fapt, la Gura Văii, din drumul de la Râmnic spre Sibiu, faci stânga și mai mergi vreo 12 kilometri, ultimii pe un drum de munte destul de greu accesibil. Aici vine foarte des Gigi Becali, însoțit de cele mai multe ori de nelipsitul Ionuț Luțu, de Alexandru Tudor, fostul arbitru, dar și de Meme Stoica, și el tot mai aproape în ultima vreme de biserică.

Mănăstirea Frăsinei din județul Vâlcea este considerată Athosul românesc. Este singurul așezământ din România care funcționează după un regim asemănător celui de pe Muntele Athos, unde femeile nu au voie să se roage, iar călugării nu au dezlegare la carne.

Istoria Mănăstirii Frăsinei începe din 1710, la început, până în 1863, fiind Schitul Frăsinei. 150 de ani mai târziu, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a dat ordin să se construiască o biserică nouă și câteva chilii pentru călugării de acolo. La scurt timp, Sfântul Calinic a interzis intrarea femeilor în Mănăstirea Frăsinei. Astfel s-a născut legenda acestui lăcaș de cult din Vâlcea.

Citește și

Scumpiri masive în energie, creșteri de prețuri la carburanți și la țigări de mâine