Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ Farmec dublu la Cascada Moara Dracului

România oferă surprize peste surprize pentru cei dornici să o viziteze. Cum altfel ar putea fi numit faptul că în țara noastră sunt două cascade cu același nume? Este vorba de Moara Dracului. Una este în Bucegi, cealaltă în Carpații Occidentali.

Amândouă sunt fantastic de frumoase, dar pentru a ajunge la ele este un pic de mers. O călătorie cu prietenii este cea mai indicată. Haideți să vedem întâi care ar fi traseul până la Cascada Moara Dracului din Bucegi. Rezervați-vă o zi întreagă, pentru că aveți ce să vedeți. Magia Bucegilor este impresionantă vara. Din Moeciu de Sus se merge până în Poiana Guțanu, aflată la 1560 de metri altitudine. De acolo, cam o oră de mers până în magnifica Poiană Gaura. Haideți că suntem aproape. Jumătate de oră mai târziu, fără să vă grăbiți, veți ajunge și la Cascadă. Iar aici descoperiți o cădere de apă de 25 de metri, în două trepte, lângă care vă puteți trage sufletul.

Nu cumva să uitați aparatul foto acasă. Sau măcar memoria telefonului să fie goală, pentru că oriunde v-ați întoarce, este ceva de fotografiat. Poiana Gaura și Valea Gaura ar trebui bifate de orice iubitor de munte. Revenind la Cascadă, ea este situată la 1575 de metri altitudine și își face intrarea în căldarea inferioară a Văii Gaura. Mai departe, apa își croiește drum pe o vale acoperită cu bolovani.

Să mergem în Vestul României. Cascada Moara Dracului de la Stâna de Vale se află în Masivul Vlădeasa din Apuseni, la vreo 15 kilometri de Barajul Drăgan-Floroiu. Pe jos se merge preț de vreo 4 kilometri, pe un traseu marcat. Începutul acestuia este lejer, dar ultima porțiune este ceva mai dificilă. Nu vă uitați bocancii acasă! Căderea de apă este de aproximativ 20 de metri, apa trecând peste două săritori. Cascada trece printr-o vale îngustă, parcă apărată de blocuri uriașe de stâncă și de pădurea de molid mereu verde.

Cascada Moara Dracului este o cădere de apă pe versantul vestic al munților Vlădeasa. Apa se prăvălește peste două săritori ce însumează circa 20 m. Îngustimea văii, blocurile gigantice de stâncă, umbrite de pădurea de molid, creează un decor deosebit de sălbatic.