Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ Ediție aniversară a Maratonului Apuseni

Zona Băișoara, de lângă Cluj, este tare frumoasă și merită să fie descoperită de turiști de peste tot. Din Stațiunea Muntele Băișorii se pot vedea câteva din minunățiile naturii. Pe aici vor alerga și cei care se vor înscrie la msg Maratonul Apuseni.

Competiția a ajuns la ediția cu numărul 10, iar traseele propuse de organizatori sunt de o frumusețe aparte. Colibele Bocșești, satul Săgagea, Rezervația geo-botanică Scărița- Belioara, Dealul Româneasa, Colibele La Știolne, Colibele Zăpodie, Dealul Boinic sunt doar câteva din atracțiile zonei.

Alergătorii pot trage cu ochiul la frumusețile de pe traseu, dar principalul lor obiectiv este să câștige competiția programată pe 4 septembrie. Organizatorii au anunțat că vor fi 5 curse:

– Ultra – traseul este lung de 87.6 kilometri, cu o diferență de nivel de 4430 de metri. Vor fi 9 puncte de control pe traseu, iar startul și sosirea vor fi la Șesu Cald, în Stațiunea Muntele Băișorii.
– Maraton – alergătorii vor parcurge 44.1 kilometri, diferența de nivel este de 2.540 de metri. 5 puncte de alimentare îi așteaptă pe concurenți.
– Semimaraton – se va alerga pe 21.3 kilometri, cu o diferență de nivel de 1.000 de metri. Pe traseu vor fi 3 puncte de alimentare.
– Cros – traseul măsoară 12.7 kilometri, diferența de nivel este de 570 de metri. La Valea Vadului va fi amenajat un punct de alimentare.
– Family – este cel mai scurt traseu, de 4.2 kilometri, diferența de nivel fiind de 148 de metri. La Poiana Buhuia va fi singurul punct de hidratare.

Organizatorii msg Maraton Apuseni sunt cei de la Clubul Sportiv Alpin Universitar și Clubul Alpin Român Filiala Cluj. Traseele sunt amenajate pe drumuri publice, forestiere, poteci turistice marcate, poteci de munte nemarcate, care vor fi însă semnalizate.

“Ediția aniversară msg Maraton Apuseni le propune concurenților un nou traseu de ultramaraton, pe o distanță de 87.6km, o nouă tabără de bază și o zonă nouă de start pentru restul circuitelor de alergare – maraton 44.1km, semimaraton 21.3km, cros 12.2 km și family.

Inaugurăm tot în data de 4 septembrie și primul marcaj permanent al unui traseu de maraton montan in Romania. Traseul se va putea parcurge în plimbare, în alergare și parțial cu bicicleta. Pe săgețile de marcaj, alergătorii, drumeții și bicicliștii vor găsi informații despre distanțele între puncte cheie de pe traseu, unde în cadrul competiției de alergare se află punctele de alimentare, un QR code cu link către website-ul competiției maratonapuseni.ro, unde vor fi disponibile mai multe informații precum track-ul în format gpx iar în zona de start, în parcarea Buscat Resort, un panou cu harta circuitului si toate informațiile necesare”, au scris organizatorii.

Citește și

Pericol major la Dinamo. Uhrin: ”Nu am idee dacă voi continua”