ROMÂNIA FRUMOASĂ De la cascadă, fuga la ștrand. La Geoagiu

Geoagiu-Băi este una din atracțiile județului Hunedoara. Nu este departe de Deva și are câteva ștranduri deosebite. În plus, e un loc unde te liniștești complet după o săptămână zgomotoasă.

Înainte de a ajunge în apele ștrandului, puteți face o mică excursie. Destinația? Cascada Clocota. Peisajul este fantastic, oricând ați alege să mergeți acolo. Iarna, pare un platou de filmare. Copaci cu crengi înghețate străjuiesc cascada din care ies aburi. Nu de alta, dar râul Clocota se alimentează din cele 16 izvoare din zonă.

Vara, peisajul este la fel de frumos. Verdele pădurii se potrivește de minune cu zgomotul fermecător produs de cascadă. Aceasta are nu mai puțin de 40 de metri înălțime, așa că aveți ce vedea. Accesul se face cu ajutorul unei balustrade de lemn.

Legenda din spatele acestei cascade este, din păcate, tristă. Fata unui morar din zonă i-ar fi căzut cu tronc unui ofițer de armată. Îndrăgostită de alt băiat, tânăra a fost forțată de familie să-l ia de soț pe ofițer. Nu a vrut și s-a aruncat de pe stânci direct în cascadă.

Mai veselă este însă o excursie la Geoagiu, acolo unde atât copiii, cât și adulții se pot bălăci în voie și unde atmosfera este tot timpul frumoasă.

Citește și

S-a dat la Negoiță! ”I-am zis că nu mă umilește el pe mine”No Comments Yet

Comments are closed