ROMÂNIA FRUMOASĂ Dalnic, un sat încărcat de istorie și frumusețe

Numele Dalnic poate nu vă spune nimic când îl auziți pentru prima dată. Este, totuși, un sat încărcat de istorie și de frumusețe. Este punctul de unde a plecat răscoala lui Gheorghe Doja, dar și locul în care se păstrează pagini de istorie.

Situat la doar 40 de kilometri de Brașov, Dalnic reprezintă o locație aparte, aflată la poalele Munților Bodoc. Monumentul lui Gheorghe Doja și bisericile reformate sunt atracții turistice. Dar mai este încă una, care a avut norocul să fie restaurată. Vorbim de Conacul Gaal. O Organizație non-guvernamentală a decis, în urmă cu câțiva ani, să readucă la suprafață frumusețea conacului.

Acum este sediul Centrului Cultural Miklos Barabas, în memoria unuia dintre marii pictori ai epocii Biedermeier, portretist al Curții Imperiale, dar și un obișnuit al Bucureștiului secolului al XIX-lea. Clădirea are două nivele, este ridicată din cărămidă, cu un acoperiș ascuțit din țiglă și cu o fațadă înnobilată de pridvorul în formă de boltă, sprijit pe stâlpi pătrați.

După renovarea care a cuprins și ridicarea unei noi clădiri în curtea Conacului, s-a ajuns la nu mai puțin de 11 camere care pot primi oaspeți. Cei ce vin aici se pot desfăta cu preparate culinare specifice zonei, pot face drumeții în împrejurimi sau pot merge spre Lacul Sfânta Ana sau spre Băile Tușnad, aflate la mai puțin de 30 de kilometri distanță.

Citește și

Iohannis anunț pentru români: ”Nu există nicio intenție de lockdown”

No Comments Yet

Comments are closed