ROMÂNIA FRUMOASĂ Competiția care leagă o Cetate de un Castel

Din fericire, apar în fiecare săptămână mai tot multe vești bune pentru alergătorii amatori și profesioniști din România. Se reiau competițiile, astfel că și organizatorii, dar și sportivii sunt în priză. O întrecere spectaculoasă va avea un traseu inedit, care va lega un castel și o cetate.

History Run 2021 va avea loc pe 29 mai, iar castelul despre care este vorba este Castelul Corvinilor din Hunedoara, în timp ce finalul este stabilit sus, pe Cetatea Deva. Vor fi nu mai puțin de 28 de kilometri de parcurs între cele două locații.

Cum arată programul zilei de 29 mai? Să vedem ce au scris organizatorii:

13.00 – 15.00 – Ridicare Kituri Castelul Corvinilor Hunedoara

15.30 – Sedința tehnică

15.45 – Încălzirea

16.00 – Start

Organizatorii, cei din Asociația AlerT, au și o explicație pentru startul destul de târziu: „Nu pentru că ardeleni fiind nu ne trezim dimineața, dar premierea și petrecerea din vârful Cetății Devei vor fi incredibile pe inserat!”

Se anunță, deci, o zi minunată, mai ales că ambele locații oferă priveliști nemaipomenite, în special pentru cei care nu au mai fost la Hunedoara și Deva. Castelul Corvinilor este printre cele mai frumoase castele din Transilvania, în timp ce de pe Cetatea Devei se vede toată zona, cu o panoramă spectaculoasă. Altitudinea maximă a traseului este de 415 metri, iar pe parcurs sunt și zone cu urcări de 11%.

Taxa de înscriere este de 100 de lei, iar kit-ul de participare include: Număr de concurs, cronometrare cu cip, medalie finisher, acces la punctele de hidratare și alimentare, asistență medicală, diplomă finisher, tricoul evenimentului și elemente promoționale ale sponsorilor și organizatorilor.

Citește și

Cine a efectuate testele anti-doping, plus probe de sânge. Balaj: ”Se pot găsi mai multe”