ROMÂNIA FRUMOASĂ Cele mai interesante trasee din Făgăraș

A venit vara, iar drumețiile montane vor fi din ce în ce mai căutate în următoarea perioadă. Este și de înțeles, pentru că măreția naturii României este absolut impresionantă. Munții Făgăraș au destule trasee montane, unele pentru începători, altele pentru cei experimentați.

Haideți să vedem câteva trasee numai bune pentru cei care nu au urcat foarte des pe munte, dar abia așteaptă să o facă.

1. Cabana Bâlea Lac – Șaua Capra – Lacul Capra – este un traseu care se poate face în 2 ore. Turiștii beneficiază și de faptul că Transfăgărășanul și telecabina le ușurează traseul, până la un pas. De la Lacul Capra se poate vedea Valea Bâlea și este un loc excelent pentru făcut zeci de poze. În plus, puteți dormi în cort, dacă vreți să aveți parte de o noapte mai deosebită.

2. Stațiunea Sâmbata – Cabana Valea Sâmbetei – traseu de aproximativ 3 ore. Acest traseu începe pe un drum forestier, continuă pe o potecă și se urcă până la Cabana Valea Sâmbetei. De acolo se poate vedea Șaua Fereastra Mare.

3. Sebeșu de Sus – Culmea Moașei – Cabana Suru – traseul se face în maximum 4 ore. Urcarea este ușoară, prin pădure, la final aflându-se Cabana Suru, ridicată într-un adevărat colț de rai.

4. Stâna din Valea Rea – Valea Rea – Vârful Moldoveanu – este un traseu de vreo 5 ore, care însă merită tot efortul. Este cel mai simplu traseu către cel mai înalt vârf din România. După un drum forestier de aproape 40 de kilometri, se merge pe la căldările glaciare ale Vării Rele. După aceste căldări apare Portița Viștei, iar până pe Moldoveanu se mai urcă pe Viștea Mare. Este un peisaj absolut fantastic, pentru care însă trebuie să vă pregătiți fizic puțin.

Citește și

Rădoi, deranjat: ”Care e întrebarea?”. Prunea: ”Nu avem nevoie de Hagi, de Popescu, de Pițurcă”