Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ Cele mai frumoase poieni cu narcise din țară

Țara noastră a fost binecuvântată cu locuri excepționale, care merită descoperite, vizitate, dar și protejate, pentru a putea încânta privirile tuturor și în anii care vin. Poienile cu narcise au un farmec special. Contrastul dintre albul sau galbenul florilor și verdele ierbii este minunat.

Haideți să vedem câteva astfel de poieni minunate.

1. Poienile din Munții Apuseni – Negrileasa este declarată rezervație botanică și are aproape 5 hectare. Poienile de aici ajung și la 1.250 de metri altitudnine și ocupă versantul nord-vestic al Dealului Buciumanului și cel nord-estic al Muntelui Vâlcoi. La fel de frumoase sunt și poienile de la Muntele Cetii, dar și cele din Tecșești.

2. Poienile din Munții Maramureșului – rezervația Poiana cu Narcise Tomnatiec-Sehleanu se află tocmai la 1.618 metri altitudine, iar priveliștea este absolut minunată. Localnicii numesc specia de narcisă de airi Aiut de munte, iar cei care ajung în zonă pot vedea și alte flori, precum ghintura și degetăruțul. Prin marea de narcise pot fi văzute și merișoare sau afine abia încolțite.

3. Poienile din Munții Baiului – poieni e cam puțin spus, pentru că aici narcisele ocupă un versant abrupt, spre care accesul se face din Sinaia. Dacă nu aveți o condiție fizică bună, nu are rost să vă avântați pe traseul care ajunge pe culmea Cumpătu. Pe același versant, pe lângă narcise, mai pot fi văzute flori de iris sălbatic și căldărușe.

4. Poienile din Munții Perșani – Rezervația Naturală Cheile Vârghișului este pitorească și sălbatică, în același timp. Câmpul cu Narcise este doar una dintre atracțiile zonei, pe lângă cele 120 de peșteri în care se află una din cele mai mari colonii de lilieci din Orientali. Flora este completată de bujori galbeni, crini de pădure, bulbuci, stânjenei, gladiole.

Citește și

Premierul Cîțu, de week-end, după eliminarea măștilor în aer liber: ”Wow”