Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ Cele mai frumoase 5 păduri din țară

Primăvara a venit, temperaturile au crescut, așa că este timpul să ne facem planuri de ieșiri în natură pentru această vară. Dacă nu vreți să mergeți în afara țării, România oferă o mulțime de locuri minunate, numai bune de vizitat și fotografiat.

Pădurile au avut tot timpul ceva aparte, ceva fascinant. Verdeața primăverii și a verii, ruginiul toamnei și liniștea iernii, toate acestea creează o aură specială. România are păduri multe, dar haideți să vedem care ar fi 5 dintre cele mai frumoase.

1. Pădurea de argint – devenită populară datorită lui Mihai Eminescu, în “Călin, file de poveste”. Pădurea este o rezervație forestieră din comuna Agapia, județul Neamț și este la doar 1 kilometru distanță de cealaltă zonă remarcabilă descrisă de marele poet, Codrii de Aramă.

2. Codrii seculari de la Slătioara – este o arie protejată de interes națională aflată pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Este situată în Carpații Orientali, pe versantul sud-estic al masivului Rarău, în satul Slătioara, județul Suceava. Are peste 1000 de hectare și este supranumită “Catedrala de Lemn a Bucovinei”. Molizi și brazi uriași domină peisajul. Aici se găsesc și diferite animale sălbatice, precum urși, lupi, căprioare, râși.

3. Pădurea cu Narcise de la Oșorhei – este o rezervație naturală de aproape 2 hectare, unde se găsesc stejari, carpeni, fagi, mesteceni. Numele îi este dat de faptul că aici se găsește o specie protejată de narcise sălbatice.

4. Pădurea Letea – este cea mai veche rezervație naturală din țară, care a fost declarată arie protejată încă din anul 1930. Pădurea are aproape 700 de ani, iar aici se găsesc peste 500 de specii de plante și mai bine de 3.000 de specii de animale. Caii sălbatici din Pădurea Letea au intrat în folclorul românesc, dar specii precum vulturul cu coadă albă ori șoimul cu picioare roșii sunt la fel de spectaculoase. Pădurea Letea este singurul loc din Europa unde se găsesc liane.

5. Pădurea Bogații – este o rezervație naturală de tip faunistic, floristic și geologic din nord-estul județului Brașov, în partea centrală a Munților Perșani. Are o suprafață de aproape 6.400 de hectare și reprezintă una din cele mai importante și frumoase păduri de foioase din România. Aici se pot vedea fagi, goruni și carpeni.

Citește și

Îi impută lui Dusan Uhrin: ”Rar mi-a fost dat să văd așa ceva”