ROMÂNIA FRUMOASĂ Cel mai frumos castel de vânătoare este la Ibănești

Zona Gurghiului, din județul Mureș, are un farmec deosebit, dat atât de natura fenomenală, cât și de clădirile care au zeci sau sute de ani de istorie. Castelul Regal de Vânătoare de la Lăpușna este un loc cu totul special.

Situat în Ibănești, la 815 metri altitudine și la vreo 45 de kilometri de Reghin, Castelul a fost construit între 1925-1926 la cererea Familiei Regale a României. În 1933 a fost decorat, iar în 1949 a fost naționalizat. A devenit Castel de vânătoare la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu, iar pe acolo au trecut nume mari ale politicii de atunci, printre care și Nikita Hrușciov.

Dacă este să vorbim de arhitectură, Castelul este construit din lemn masiv de molid, are sculpturi care rezistă perfect după 90 de ani, toate vitraliile sunt originale, iar sobele de teracotă au fost construite la Viena. Meșterii din zonă au contribuit la construcția acestui Castel cu feroneria și candelabrele făcute din fier forjat, făcut manual. Mulți specialiști spun că sunt elemente care seamănă cu cele din Peleș sau Pelișor.

Un punct de interes este și masa de șah făcută special pentru Mihail Sadoveanu, mare amator al acestui sport.

Citește și

Nicușor Dan a lămurit situația luminițelor de Crăciun: ”În linii mari, așa va fi”. Decizia drastică a primarului sectorului 6