ROMÂNIA FRUMOASĂ Casa lui Arsenie Boca, un loc magic

Luna septembrie aduce o manifestare devenită importantă pentru locuitorii unei comune din județul Hunedoara. Sus, pe Dealul Bujoara, sute de oameni se strâng pentru a-i aduce un omagiu lui Arsenie Boca,  omul care s-a remarcat pe tot parcursul vieții sale prin smerenie, înțelegere, bunăvoință, candoare.

Toată lumea vorbește cu respect de Sfântul Arsenie, născut pe 29 septembrie 1910 în Vața de Sus. Casa părintească s-a prăpădit, dar în locul acesteia s-a ridicat alta, din materiale rămase după demolarea casei. Un tablou mare al Duhovnicului veghează intrarea. La câțiva pași, s-a ridicat și o biserică, de către meșteri iscusiți din Maramureș.

hotel iceberg balcic-->

Iar Dealul Bujoara pare acum complet. Peisajul de sus este incredibil de frumos. Se văd în zare lanțuri de dealuri și munți, vara verzi, iarna albi. O liniște feerică îți intră în suflet, vrei, nu vrei. Oamenii locului sunt tare prietenoși. Le place să vadă fețe noi, să le povestească tot ce se întâmplă zi de zi în zonă. Mai află și ei noutăți de prin alte părți. Și te servesc cu mâncare, dar și cu un strop de vin sau de pălincă.

hotel pam beach olimp-->

Până acum câțiva ani, pe Dealul Bujoara se ajungea foarte greu, pe un drum forestier. Acum, drumul poate fi urcat în mașină, dar și mersul pe jos prin pădure are un farmec aparte. Ca să ajungi la baza dealului, trebuie să faci stânga din drumul principal dintre Vața de Jos (la 25 de kilometri de Brad, județul Hunedoara) și Căzănești. Nu te poți rătăci, pentru că sunt indicatoare care te îndrumă spre Dealul care aduce aminte de Arsenie Boca.

Citește și:

ROMÂNIA FRUMOASĂ Cascada Duruitoarea, un loc desprins din Rai. Cum ajungi la ea


magic summer waves--> magic place aqua park crangasi-->

magic summer waves magic place aqua park crangasi
No Comments Yet

Comments are closed