--> -->

ROMÂNIA FRUMOASĂ Cărui județ aparțin, de fapt, Cheile Bicazului. Decizie oficială a instanței

Instanța a decis azi să respingă contestația făcută de autoritățile din Harghita care susțin că municipiul Gheorgheni trebuie să administreze Cheile Bicazului. Astfel, una dintre cele mai frumoase zone ale țării rămâne pe mai departe din punct de vedere administrativ în județul Neamț.

Este decizia anunțată în urmă cu șase luni de Curtea de Apel Ploiești. Aceasta a fost contestată de autoritățile din Harghita care susțin că municipiul Gheorgheni trebuie să administreze Cheile Bicazului, a scris mediafax.ro.

Răspunsul la demersul juridic l-au primit miercuri când Curtea de Apel a decis să respingă contestația. Cei din Harghita sunt obligați să plătească despăgubiri, după proces.

”Curtea de Apel Ploiești admite excepția imposibilității contestațiilor. Respinge contestațiile în anulare, ca inadmisibile. Obligă contestatarii Municipiul Gheorgheni și UAT Județul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare. Irevocabilă. Sentința pronunțată în ședința publică, azi, 13.01.2021”, scrie în decizia instanței.

Miza procesului a constituit-o granița administrativă dintre județele Neamț și Harghita. În prima instanță, Tribunalul Prahova a decis să anuleze procesul verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar și să stabilească o altă graniță, cu 4 km înspre județul Neamț, ceea ce implica trecerea Cheilor Bicazului, administrativ, în județul Harghita.

Astfel, Cheile Bicazului aparţineau municipiului Gheorgheni din Harghita, şi nu comunei Bicaz-Chei din județul Neamţ. Judecătorii Curții de Apel Ploiești au decis ca zona Cheile Bicazului să rămână în administrarea județului Neamț.

Citește și

Poziția Patriarhului Daniel despre vaccinare: ”E favorabil, dar atenție!”