Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ Bijuteria de la doi kilometri de Peleș VIDEO

Peleșul nu este singurul castel de pe Valea Prahovei cu o istorie extraordinară. La vreo 2 kilometri distanță se află Castelul Cantacuzino din Bușteni.

Această clădire a fost construită în 1911, la dorința unui fost ministru al României, Gheorghe Grigore Cantacuzino. Arhitectul Grigore Cerchez este cel care a făcut planurile construcției care se întinde pe o suprafață de 3148 de metri pătrați. Pentru ridicarea Castelului s-au folosit piatră și cărămizi, stilul fiind neoromânesc.

Tot ansamblul este format din 4 corpuri: pavilionul central, pavilionul de serviciu, vila administrativă și capela. La interior, totul este de poveste. Se pot vedea vitralii, stucomarmură, console, plafoane cu grinzi aparente și pictate, balustrade din lemn, piatră sau fier forjat, dar și feronerie turnată în bronz și îmbogățită cu ornamente. Șemineele din piatră de Albești completează atmosfera minunată. În plus, în Pavilionul central se află o colecție de heraldică reprezentând blazoanele familiilor de boieri înrudite cu cantacuzinii, dar și portretele membrilor familiei din ramura munteană.

Castelul a fost în posesia Cantacuzinilor până în 1948, apoi devenind Sanatoriu în subordinea Ministerului de Interne. Astăzi este muzeu și poate fi vizitat.

PROGRAM DE VIZITARE

LUNI – DUMINICĂ 10.00 – 20.00

* Castelul deține parcare privată fară plată pe Str. Zamorei la 50m de intrarea principală și parcare privată contra cost în incinta domeniului, cu tarif unic de 5 lei/3h.

​Prețurile variază între 40 și 8 lei, iar pentru copii sub 6 ani este gratuit.

Citește și

Speranțe pentru vacanțe. Peste 8 zile vom afla în ce alte țări vom putea zbura