ROMÂNIA FRUMOASĂ Biertan, un loc binecuvântat de Dumnezeu

Biertan este un loc magic al României. Situată în județul Sibiu, comuna are drept principală atracție una din construcțiile fermecătoare ale țării.

Vorbim de Biserica Fortificată, construită între anii 1490-1520 în stil gotic târziu. Interiorul este minunat, are trei hale de înălțimi egale, iar altarul, cel mai mare din România, are nu mai puțin de 28 de panori pictate. Amvonul sculptat în piatră este de influență germană. Mobilierul a fost construit la începutul secolului al XIV-lea și prezintă decorațiuni extrem de rare. Ușa sacristiei are un sistem de 19 încuietori și a fost realizată de câțiva meșteri locali acum 505 ani. În interior se află și o orgă veche de aproape 5 secole. Acum are 1290 de tuburi.

Biserica este înconjurată de fortificații puternice. Sunt 3 rânduri de ziduri, 6 turnuri și 3 bastioane, iar în partea superioară se află un coridor de apărare, clopotele și casul. În bastionul estic se găsea carcera în care soții certați erau îndemnați să se împace, iar în partea de sud-est se afla Turnul Slăninilor.

Biserica fortificată de la Biertan se află pe lista monumentelor din patrimoniul mondial UNESCO începând din 1993. Biertan se află la doar 80 de kilometri de Sibiu și 29 de Mediaș.

Citește și

Discurs dur al unui doctor împotriva ideea luării temperaturii în magazine: ”Parcă am fi niște idioți”

 

[post-views]
[post-views]