ROMÂNIA FRUMOASĂ Băile Harghita, destinație pentru tot anul

Pasionații de sporturi de iarnă se uită zilnic pe site-urile care îi anunță câți centimetri de zăpadă sunt în anumite locuri din România și ce pârtii sunt deschise în acest moment. Ei bine, la Băile Harghita se schiază bine pe o pârtie din cele 7 amenajate.

Csipike este pârtia de care se bucură cei care au ales să meargă la Băile Harghita, o stațiune care aparține de Miercurea Ciuc. Altitudinea medie este de aproape 1400 de metri, iar, în cele mai fericite condiții, se poate schia timp de 4 luni pe an, stratul mediu de zăpadă fiind, conform datelor istorice, de peste 60 de centimetri. Pârtiile sunt amenajate cu teleferic, iar unele au și instalație de nocturnă, pentru o experiență și mai spectaculoasă.

Băile Harghita merită însă vizitată și în celelalte anotimpuri și de cei care nu au înclinații prea mari spre sporturile de iarnă. Stațiunea este cunoscută pentru mina de caolin, pentru mofete, pentru apele sale minerale care au proprietăți vindecătoare. Ce sunt mofetele? Practic, emanații de gaze captate și înmagazinate și apoi folosite pentru cure terapeutice externe.

Mofetele de la Băile Harghita sunt recomandate pentru afecţiuni cardiace, boli ale sistemului circulator, oboseală cronică. Izvoarele și mofetele au fost descoperite încă din secolul al IX-lea. Dacă ajungeți la Băile Harghita și nu aveți nevoie de tratamente, puteți să vă delectați cu priveliștea impresionantă sau puteți alege să faceți trasee prin zonă. Aveți multe lucruri superbe de văzut.

La Băile Harghita se ajunge plecând din Miercurea Ciuc spre Odorheiu Secuiesc, pe DN13A, iar apoi, după 13 kilometri, se face dreapta, pe DJ138A. De acolo aveți vreo 5 kilometri de mers.

Citește și

Rednic îl poate părăsi pe Hagi! Nu Dinamo, ci un club de grupele Europa League: ”Un vis”

No Comments Yet

Comments are closed