ROMÂNIA FRUMOASĂ Alergare prin zăpadă, lângă Observator

Știați că la Cluj-Napoca sunt două Observatoare Astronomice? Unul dintre acestea este chiar în oraș și are o istorie care se întinde sute de ani în spate. Al doilea este la doar câțiva kilometri de oraș, la Feleacu, și este folosit doar de specialiști.

Acesta din urmă este și punctul de start-sosire pentru o competiție de iarnă, care propune două trasee. Halcyon Făget Winter Trail este organizată de Clubul Sporturilor Montane Rupicapra pe 30 decembrie. Primul traseu are 8 kilometri, ajunge la o altitudine maximă de 801 metri, cea mai lungă urcare are 180 de metri, iar cea mai lungă coborâre 110 metri.

Traseul lung are 15 kilometri, urcă până la 794 de metri altitudine, are un urcuș maxim de 140 de metri, iar cea mai lungă coborâre măsoară 120 de metri. Înscrierile pentru cele două curse se pot face până vineri 29 ianuarie. Startul se va da sâmbătă, pe 30, începând cu ora 10.

Ce primesc cei mai buni concurenți, în afară de amintiri cu un traseu frumos și cu oxigen în plămâni? Organizatorii au anunțat deja care sunt premiile:

Traseul de 15 km Open Masculin + Feminin

Loc I: 400 RON + voucher de cumpărături 10% discount AlpenGlow România
Loc II: 300 RON + voucher
Loc III: 200 RON + voucher

Traseul de 8 km Open Masculin + Feminin
Loc I: 150 RON + voucher
Loc II: 100 RON + voucher
Loc III: 50 RON + voucher
În plus, câștigătorii categoriilor au parte de înregistrare gratuită la următoarea provocare Rupicapra Trail Challenge. Bineînțeles, după cursă, participanții se pot desfăta cu frumusețile pe care le oferă Cluj-Napoca.

Citește și

Raed Arafat: ”Acestea sunt cele mai bune măști!”. Decizie categorică a UE