Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ A apărut și Muzeul Pandemiei

Un an și câteva luni de luptă cu pandemia au lăsat urme în moralul oamenilor din întreaga lume, dincolo de pierderile rudelor, ale prietenilor, ale cunoscuților. Pentru a intra mai adânc în realitățile răvășite de pandemie, Rețeaua Națională a Muzeelor din România va deschide sâmbătă, de la ora 12:00, Expoziția “Identități Fragile – Muzeul Pandemiei”.

Ce înseamnă, practic, această expoziția de la Rezidența Scena9 din București? A explicat Andreea Lupu, curator și manager de proiect. “<> este un pansament emoţional, un exerciţiu creativ terapeutic, care pune în scenă o serie de radiografii individuale: poveştile celor care ne-au trimis obiectele. Expoziţia îmbină o serie de elemente inedite, din zone creative surprinzătoare şi care se îndepărtează de spaţiul muzeal convenţional. Deşi intervenţia curatorială este una minimală, iar narativul este unul ghidat de obiectele-poveste primite, putem vorbi despre o adevărată desfăşurare de forţe în privinţa scenografiei, a atenţiei centrate pe experienţa vizitatorului şi a modurilor în care este gândită interacţiunea din spaţiul de la Rezidenţa Scena9. ‘Identităţi Fragile’ este o expoziţie gândită în jurul conceptului de ‘obiect social’ – adică acel artefact la care te uiţi nu (doar) pentru semnificaţia lui artistică sau istorică, ci pentru abilitatea lui de a genera conversaţii”, a declarat Andreea Lupu.

Acest experiment inedit va aduce laolaltă obiecte strânse în urma unei colecte desfășurate între 15 martie și 15 aprilie. “Expoziţia prezintă obiecte care au depozitat bucurii sau tristeţi, care au asigurat conexiunea cu cei dragi, au declanşat amintiri sau noi hobby-uri şi care, prin expunerea publică, îşi continuă misiunea de împărtăşi public emoţii şi istorii personale într-un spaţiu comun şi de a crea o memorie a unor timpuri fragile”, au menționat organizatorii. Expoziția poate fi vizitată până pe 4 iulie, programul fiind următorul: marţi – vineri 16:00-20:00 și sâmbătă – duminică 12:00-20:00.

Citește și

Știe de ce are Uhrin succes la Dinamo: ”Cu tot respectul pentru Mulțescu, dar cehul nu pleacă urechea”