ROMÂNIA FRUMOASĂ 4 obiective de vizitat în Platoul Padiș

Munții Apuseni reprezintă o bijuterie a României. O comoară care are o mulțime de locuri numai bune de vizitat, explorat, fotografiat și admirat. Platoul Padiș din Apuseni îi așteaptă pe turiști cu peisaje fabuloase.

Padișul are câteva obiective care merită bifate de cei care trec prin zonă. Să vedem 4 dintre acestea:

1. Ghețarul de la Barsa – are intrarea situată la o altitudine de 1.136 de metri și reprezintă un complex de galerii spectaculoase. Intrarea este destul de abruptă, așa că ar fi bine să fiți atenți la coborâre.

2. Peștera Zăpodie – se află aproape de Ghețarul de la Barsa și este pe traseul marcat cu punct galben dublu concentric. Intrarea are nu mai puțin de 8 metri înălțime, imaginea fiind generoasă pentru fotografii care se aventurează aici. Explorarea interioară a Peșterii Zăpodie este recomandată doar speologilor care dețin un echipament adecvat. Peștera are nu mai puțin de 7 kilometri lungime.

3. Tăul Negru – mai este denumit și Tăul fără fund și este un lac cu diametrul de 14 metri, care se alimentează dintr-un izvor subteran. Este plasat chiar în mijlocul unei păduri masive de conifere. Apa are o culoare închisă deoarece dolina în care s-a format lacul este neagră, datorită pământului cleios.

4. Peștera Neagră – aflată la vreo 10 minute de Tăul Negru, Peștera este lângă un perete de calcar înalt de 60 de metri. Turiștii pot intra doar câțiva metri în portal, accesul fiind apoi posibil doar pentru speologii experimentați.

Citește și

Ludovic Orban: ”Eu mănânc pâine feliată, costă cam 6 lei”. Săgeți și sfat pentru Florin Cîțu