România – Elveția, fără spectatori în ultima etapă? Detalii din culise

România a câștigat meciul de pe teren propriu cu Kosovo, scor 2-0, însă partida a fost extrem de tensionată.

Gruparea naționalistă „Uniți Sub Tricolor” a scandat lozinci cu tentă politică, iar kosovarii au ieșit de pe teren. În cel mai negru scenariu, România ar putea juca fără spectatori în ultimele două meciuri din preliminariile Euro 2024.

De la banner o întreagă tevatură în Europa!

„Kosovo e Serbia” au scandat ultrașii români, iar lozinca nu este deloc pe placul UEFA. Mai mult decât atât, suporterii radicali ai României au afișat un banner cu același mesaj, iar oaspeții au ieșit de pe teren și au mers la vestiare. România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în februarie 2008.

La fel ca marile publicații ale Europei, UEFA nu a rămas indiferentă la cele petrecute marți seară pe Arena Națională, iar Comisia de Disciplină a forului continental a deschis o anchetă.

Cu siguranță, FRF va primi o nouă amendă. Nu este prima oară când forul condus de Răzvan Burleanu plătește pentru comportamentul ultrașilor de la „Uniți Sub Tricolor”. Pentru că suntem recidiviști, sancțiunile ar putea fi mult mai dure pentru „tricolori”.

Mihai Stoichiță, detalii de culise. Ce riscă România după incidentele de la meciul cu Kosovo

Mihai Stoichiță este convins că România va juca fără spectatori la meciul cu Andorra din octombrie. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal se teme că UEFA i-ar putea interzice pe spectatori și la meciul cu Elveția din ultima etapă.

„Nu știu care sunt regulile și ce vor aplica ei după acest lucru. Cu Andorra s-a terminat normal. Gândindu-mă, jucăm cu Belarus la Budapesta și cu Andorra la București. (n.r. ți-e frică pentru că o să jucăm cu Elveția fără spectatori?) La asta mă gândesc să nu cumva să ne suspende pe toată durata acestor preliminarii.

Cum să nu-mi fie frică? Dacă observi, spectatorii și la meciul trecut, chiar dacă nu a fost un meci reușit, au fost alături de echipa națională a României. Nu pun în balanță (n.r. cu Kosovo). Spun că și la un meci prost al României, oamenii care au venit să vadă România au fost alături de jucători.

Este extrem de important. Egalul pe care l-am obținut cu Israel se datorează și oamenilor de acolo. Stimulul exterior a fost extraordinar și punctul acela cântărește enorm în economia acestei grupe”, a dezvăluit Mihai Stoichiță pentru Fanatik.

România, stadion parțial închis cu Israel

România a fost deja pedepsită de UEFA în aceste preliminarii. După scandările xenofobe ale ultrașilor români la adresa Ungariei în meciul cu Belarus de pe Arena Națională, FRF a primit o amendă de 15.000 de euro.

Sancțiunea a fost dublată de închiderea parțială a stadionului cu Israel. Organizatorii nu au avut posibilitatea să pună la vânzare bilete pentru un total de 2.000 de locuri la meciul cu naționala lui Alon Hazan.

Citește și

România obligată să cumpere zeci de milioane de vaccin anti-Covid pe care nu le mai vrea nimeni! Reacția lui Rafila