România contra Kosovo, din nou: Dinamo, aproape de a aduce un atacant kosovar!

Dinamo testează filiera Kosovo, se află în negocieri cu atacantul Astrit Selmani (26 de ani), ultima oară în Israel, la Hapoel Beer Sheva.

Modelul Rapid?

România va întâlni Kosovo în proxima ediție de Liga Națiunilor, conform tragerii la sorți din această seară, cele două naționale fiind în aceeași grupă alături de Cipru și de învingătoarea dintre Lituania și Gibraltar.

Asemenea celor de la Rapid, care au transferat 3 fotbaliști kosovari în acest sezon (Rrahmani, Hasani, Krasniqi), Dinamo s-a orientat și ea spre un fotbalist din Kosovo.

Astrit Selmani, liber de contract după despărțirea de Hapoel Beer Sheva, se află în tratative cu Dinamo, iar șansele ca mutarea să se materializeze sunt destul de mari, susține Fanatik.

Selmani are 5 selecţii în naţionala din Kosovo

Chiar dacă s-a născut în Suedia, Selmani are 5 meciuri pentru naționala statului Kosovo. Acesta a debutat în 2021, într-o înfrângere cu Suedia, țara sa natală, scor 0-3, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Kosovarii de la Rapid stau astfel: Rrahmani are 2 selecții, Kransiqi, 4 și Hassani, 8.

Atacantul are și un gol pentru națională, înscris într-un amical cu Burkina Faso, scor 5-0.

În prezent, Selmani valorează 350.000 de euro pe transfermarkt, iar cea mai înaltă cotă de piață a înregistrat-o în decembrie 2021, când ajunsese să valoreze 1,5 milioane de euro. De atunci, cota acestuia a mers doar în jos.

În cariera lui, vârful a mai evoluat pentru BK Olympic, Angelholms, Kristianstad, Rosengard, Torns IF, Varbergs, Hammarby, Midtjylland și Goteborg.

Jucătorul are și un trofeu în palmares, o Cupă a Suediei, câștigată cu Hammarby în sezonul 2020/2021.

Citește și

Mircea Geoană despre stagiul militar voluntar: ”Să fim extrem de clari!”