ROMÂNI SPECIALI Universitatea Babeș-Bolyai ajută în lupta cu Covid-19

Lupta contra Coronavirusului ia amploare și în România. Deja hoteluri și pensiuni au anunțat că vor găzdui medici, polițiști și alte persoane care se află în prima linie de apărare. Diverse companii au direcționat fonduri pentru a ajuta spitalele. De la Cluj-Napoca vine o altă veste bună.

Universitatea Babeș-Bolyai va pune la dispoziția Spitalului Clinic Județean de Urgență din oraș un echipament performant de analiză rapidă a probelor colectate de la persoanele suspecte de Coronavirus. Echipamentul RT-PCR poate analiza simultan 96 de probe.

În plus, de la UBB va merge în spital și o echipă de specialiști care să-i ajute pe cei care se ocupă cu echipamentele de diagnosticare. Doi specialiști biologi de la Facultatea de Biologie și Geologie, doctor Edina Szekeres și asistent universitar doctor Cristina Mircea, au acceptat să se implice în diagnosticul molecular al COVID-19.

„Suntem o parte importantă a comunității și a da înapoi comunității o parte din ceea ce ea ne-a oferit este una dintre misiunile noastre de bază, ca universitate ce tinde să intre în rândul universităților globale. În situații delicate și complicate, așa cum e cea pe care o trăim acum, e extrem de important ca mediul universitar să pună la dispoziția comunității ceea ce are el mai bun, atât la nivel de tehnologie, cât mai ales la nivel de resurse umane, de specialiști/ cercetători care pot contribui esențial la identificarea unor soluții”,  a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, conform Edupedu.

Citește și:

OFICIAL Bilanț Coronavirus în România la ora 13:00