ROMÂNI SPECIALI Un tânăr a dezvoltat o platformă unde poți să joci cărți cu prietenii

Ți-e dor să te întâlnești și să joci cărți cu prietenii? Nicio problemă. Un tânăr IT-ist îți vine în ajutor cu o aplicație smart prin care a reușit să își țină aproape prietenii în această perioadă de criză COVID-19.

Nicu Niculache este un tânăr de 22 de ani student la facultatea de Informatică din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” și a pus bazele unei aplicații prin care poți juca macao de exemplu și alte jocuri de cărți cunoscute la noi în țară pe telefon, fără să mai ai nevoie de cărțile de joc.

”Totul a început când am fost la iarbă verde cu prietenii și am uitat pachetul de cărți acasă. Atunci mi-a venit ideea că majoritatea oamenilor au un telefon cu acces la internet și nu există nicio aplicație actuală în care să joci jocurile noastre de cărți. După o căutare amănunțită, am găsit câteva jocuri, dar nu erau foarte finisate și erau aplicații diferite pentru diferite jocuri de cărți. Drept urmare, m-am decis să încep dezvoltarea unei aplicații pentru telefoane care să conțină mai multe jocuri de cărți tradiționale românești”, a povestit tânărul originar din Bârlad.

Proiectul se numește ”One Deck – Macao” și este disponibil pe Google Play.

”Este un joc dezvoltat în Unity și un server PHP. La momentul actual este terminat doar jocul de Macao și lucrăm și la alte jocuri. Ceea ce scoate în evidență această aplicație este faptul că poți să joci cu regulile pe care le știe fiecare, deoarece sunt multe persoane care știu să joace cu reguli diferite (ex. unele persoane pentru stai o tură folosesc 4, alții așteaptă). În această perioadă de carantină, One Deck este o modalitate bună de a interacționa cu prietenii și de a mai scăpa de plictiseală.

LINK-UL de unde poate fi descărcat JOCUL:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.TechNx.OneDeck

Citește și:

Virusologii au dezvăluit ADEVĂRUL, plecând de la fotbal: în cât timp te infectezi dacă stai lângă o persoană cu COVID-19

No Comments Yet

Comments are closed