ROMÂNI SPECIALI Un om fantastic, în slujba semenilor mai puțin norocoși

Că omul este un bun, în esență, o dovedește un adevărat înger salvator. Bogdan Tănasă este numele lui, iar povestea fundației pe care a creat-o, Casa Share, a început în 2014. Atunci, în Broșteni, un sat din comuna Vlădeni, Bogdan a înfruntat o realitate cruntă.

A descoperit, mai mult din întâmplare, un caz trist. A aflat dintr-un ziar că tatăl unei familii din Broșteni nu-și permitea nici măcar să le ofere jucării celor 6 copii pe care-i creștea. Imediat, Bogdan a strâns jucăriile de care fiul său se săturase și a plecat spre satul mai sus amintit. Ajuns la Broșteni, a văzut cum cei 7 trăiau în doar două cămăruțe friguroase. A decis că trebuie făcut ceva.

A folosit pagina de Facebook pentru a strânge bani, iar răspunsul a fost fantastic. S-au adunat 19.000 de euro, s-au găsit și voluntari, iar Casa Share 1 a devenit un proiect pe picioarele lui. De pe 16 decembrie 2014 și până pe 28 ianuarie 2015 s-a înălțat o casă nouă, cu toate cele necesare unui trai decent: apă curentă, toaletă, sobă cu calorifere. Mai mult, Bogdan a cumpărat un cal, o căruță și câteva animale în ogradă pentru ca tatăl celor 6 micuți să se poată îngriji mai ușor de ei.

La doar două luni de la primul proiect a pornit al doilea, care a ajutat o familie cu 4 fetițe să aibă o casă nouă și să părăsească micuța cameră în care stăteau. Povestea a mers mai departe, iar acum este în plină acțiune proiectul Casa Share 25, de care vor beneficia 4 copii.

Planurile sunt mari și pentru viitor. Și o spun chiar cei de la Casa Share.

“Construim primul Centrul Educațional pentru copiii sărmani “CASA SHARE”.
EDUCAȚIA.
De aici pornește totul!! Toți vorbesc frumos despre ea, dar puțini fac ceva concret pentru copiii sărmani și needucați.

Așa că, noi am decis să FACEM ceva pentru acești copii, care, ziua după ce termină școala, merg direct pe câmp și muncesc pământul sau păzesc animalele, fără apă și mâncare până noaptea târziu! Ce vină au acești copii că o parte din proprii părinți NU înțeleg că Educația este primordială și poate schimba viitorul copiilor!?(o parte chiar îi folosesc intenționat pe copii la munci grele, iar ei stau la birt și le beau alocațiile).

O să construim acest Centru, în care o să hrănim și o să educăm 70 de copii, iar după ce își fac temele, o să participe la diverse clase de meserii și activități culturale(cursuri dans, cântat sau pictat).

⁃ Cabinet Medical/Stomatologic
⁃ Clase de IT
⁃ Centre de Meserii”.

Găsiți toate detaliile despre acest proiect, dar și despre cele deja finalizate pe www.casashare.ro sau pe pagina de Facebook Casa Share.

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ Alergând… cu gândul la copii

No Comments Yet

Comments are closed