ROMÂNI SPECIALI Șansa vieții: calificarea la Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt așteptate de o lume întreagă. Amânată din cauza pandemiei, cea mai tare competiție a lumii este programată să înceapă pe 23 iulie, în capitala Japoniei. Vom avea și reprezentanți ai României.

Triatlonul românesc este la un pas de o performanță fantastică: participarea a doi sportivi la Jocurile Olimpice. Dacă francezul naturalizat Felix Duchampt este deja calificat, Antoanela Manac mai are de tras până să fie sigură că va merge în capitala Japoniei, la marea întâlnire a sportivilor din lumea întreagă. Antoanela trebuie să mai strângă puncte pentru a-și atinge cel mai îndrăzneț obiectiv al vieții. Tocmai de aceea, va participa la trei etape de Cupă Mondială, unde țintește să adune punctele care să-i ofere biletele de Tokyo. Lisabona (Portugalia), Arzachena (Italia) și Huatelco (Mexic) sunt cele 3 borne pe care le va bifa triatlonista din Constanța.

Cine este Antoanela Manac? O fată de 25 de ani, care pune pasiune înainte de toate, după cum singură se caracterizează. Antoanela s-a apucat de triatlon în 2013, iar după doar un an a câștigat cea mai tare competiție organizată în România, Trichallenge Mamaia. Medaliile s-au tot adunat, iar Antoanela a devenit campioană balcanică și națională la duatlon și triatlon. Medalia de argint cucerită la Campionatul Balcanic din 2013, pe când avea doar 18 ani, i-a oferit certitudinea că a făcut alegerea potrivită concentrându-se pe triatlon.

Triatlonul nu este un sport ușor și o spune chiar Antoanela. Constănțeanca a făcut peste 10 de înot de performanță, pentru că părinții au dus-o la bazin încă de la 4 ani. La acest sport, a devenit repede campioană și vicecampioană națională la mai multe categorii de vârstă, apoi a intrat în lotul național și a câștigat o mulțime de concursuri din țară, desfășurate fie în bazin, fie în ape deschise. Acum, principalul obiectiv este participarea la proba olimpică de triatlon, care nu este ușoară pentru niciun sportiv. Vor fi 1.5 kilometri înot, 40 kilometri de ciclism și 10 kilometri de alergare.

Citește și

S-a stins Nelu Ploieșteanu. Nici el nu credea în coronavirus și efectele lui, decizia familiei de ultimă oră