ROMÂNI SPECIALI Povestea cutremurătoare care l-a făcut pe Ștefan Mandachi să ia atitudine

Ștefan Mandachi a devenit în ultimele zile unul dintre cei mai mediatizați oameni din România. De ce? Pentru că a ales să investească niște bani într-un metru de autostradă făcut pe unul dintre terenurile care-i aparțin, să realizeze un clip video genial care a fost viral pe internet.

El a chemat toți românii să-și oprească activitățile pe 15 martie, ora 15:00, pentru 15 minute. În semn de protest pentru că România, și mai ales Moldova, nu are autostrăzi. El vrea autostradă de la Suceava la București pentru a-și putea manageria mai simplu afacerile.

Povestea însă care l-a făcut să ia atitudine este cu final tragic. Mama sa a murit în spital, iar el alerga practic între Suceava și Iași pentru a ajunge în intervalul 13:30-15:00, atât cât dura ora de vizită la Terapie Intensivă.

”Eu nu puteam ajunge la mama. Noi vrem să facem spitale, dar cum ajungi la spitalele alea în caz că e greu. Atunci eram atât de disperat, îmi și reglam viteza, mă gândeam, dacă mă oprește poliția, trebuia să semnez procesul verbal, mai pierdeam 20 de minute și mai pierd din ora de vizită. Am sunat atunci avocații și am spus că nu se mai poate, trebuie să fac ceva, poate să se întâmple orice cu mine, cu firma mea, cu afacerile familiei, nu mă mai interesează”, a povestit Ștefan Mandachi pentru PRO TV.

Ștefan Mandachi a scris pe 8 martie o postare emoționantă despre mama sa pe site-ul său personal:

”Amurg. 8 martie. Ziua femeii. În Rai pare că s-a dat stingerea. Sfântu’ Petru a ostenit din moment ce astăzi au ajuns în Paradis cu precădere femei. Petru este mofturos și somnoros. Și pe bună dreptate. O fi îmbătrânit (cu adevărat) și el?

Toți locatarii cerului au ațipit deja printre îngeri, cu capul pe perne de lumină, înveliți în pace și tihnă. Norișori albi și pufoși plutesc printre aureolele sfinților și adâncesc liniștea.

Când tăcerea părea de nepătruns, de undeva, DIN RAI, răsună un strigăt năprasnic de SFÂNTĂ:

– ȘÎÎÎÎÎÎ EUUUUU!

Toți sfinții tresaltă brusc. Din depărtare, ECOUL se răspândește în toate colțurile universului: ȘÎÎÎ EUUU… ȘÎÎ EUU… ȘÎ EU…

Sfântul Petru, tresare speriat și se holbează încruntat: ”Cine îndrăznește la ora asta….?”

Dar dojana-i se pierde sub tunetul glasului ei. Este hotărâtă, aprigă, râde.

Petru o recunoaște și pe loc, fața i se luminează de iubire. Este JENI… Jeni cea iubită, Jeni cea de neoprit, unica și inconfundabila Jeni. Jeni… Jeni cea de neînlocuit, Jeni pe care EU O VOI IUBI PÂNĂ LA JUDECATA MEA!

Jeni îl ia de bărbuța căruntă pe Sfânt și îi spune râzând în hohote, fericită și MÂNDRĂ de băiatul ei:

– Am spus ”ȘÎÎ EUUUUU!”

Petru n-are de ales și mornăie intimidat ”gata… șî eu!”.

Și cerurile cântă după ea…

Să-ți fie bine, măicuța mea, oriunde ai fi în Raiul Tău!”

Citește și:

Dezvăluirea Simonei din vestiar: ”Asta am făcut”