ROMÂNI SPECIALI Părintele Dan Damaschin cere sprijin pentru 7000 de copii

Părintele Dan Damaschin, preot misionar la Spitalul Clinic Universitar de Obstetrică și Ginecologie ,,Cuza-Vodă” din Iași, a inițiat la începutul Postului Mare o campanie pentru a hrăni și îmbrăca 7.000 de copii din satele sărace ale Moldovei. A reușit să strângă cele necesare pentru 5.000 dintre ei și face apel la donații suplimentare.

„Avem speranță ca, până în Paște, fiecare copil să primească, inclusiv cei 2.000 care încă nu au un donator pe lista noastră”, a declarat el pentru Radio Trinitas. „Chiar dacă situația este una de criză, copilul este copil. Are nevoie și de mâncare, are nevoie și de îmbrăcăminte, încât ar fi păcat ca tocmai cei mai slabi și mai neajutorați să fie victime, să suporte costurile acestei crize.”

Un pachet cu haine, alimente și produse de igienă costă 250 de lei. Pentru a reuși să hrănească și să îmbrace atâția copii și familii vulnerabile, părintele Dan Damaschin caută soluții și acceptă orice donații. Preferă donații în bani, pentru că lucrează la prețuri preferențiale cu o făbricuță locală de pantofi, căreia îi plasează o comandă mai mare.

Dar nu refuză nici donațiile în natură de orice fel. De exemplu, de curând, și-a petrecut o zi descărcând și reîncărcând 33 de tone de grâu, din care a obținut „25 de tone de făină ieftină și de cea mai bună calitate”, scrie el pe Facebook.

În această perioadă, deși are diabet și este în grupa de risc dacă se infectează cu noul coronavirus, părintele Damaschin străbate satele însoțit de voluntari, pentru a duce pachete la sute și mii de familii aflate în situație de vulnerabilitate socială.

El afirmă pe Facebook că pandemia a adâncit problemele sociale, deoarece mulți muncitori care lucrau ca zilieri în Occident s-au întors acasă din cauza restricțiilor impuse în toată Europa. „Temerea noastră nu e moartea de gripă, ci înfometarea și subnutriția copiilor, care expune la mult mai multe probleme”, a declarat el pentru Observator.tv.

Părintele și voluntarii săi sunt însoțiți de forțe de ordine, care se asigură că acțiunile se realizează cu respectarea regulilor sanitare prevăzute de ordonanțele emise în starea de urgență națională.

Se poate dona prin mai multe modalități:

Transfer bancar

Asociația ,,Glasul Vieții”
Cont: Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
Cod Swift BTRLRO 22

Online

https://glasulvietii.ro/cum-donez/

Paypal

pr.dandamaschin@yahoo.com

Revolut

0744798610
DAMASCHIN DĂNUȚ
GB77REVO00997003670334
BIC: REVOGB21

Pachete prin curier

Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă”, Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34

Citește și:

Tăriceanu: ”Președintele să se uite în oglindă” Anunț de ultimă oră

No Comments Yet

Comments are closed