ROMÂNI SPECIALI Omul care a ținut ciclismul în viață în 2020

Toate sporturile au avut de suferit în acest an, dominat de pandemia de Covid-19. Chiar și așa, au fost câțiva frumosi nebuni care au făcut totul pentru ca unele competiții să se desfășoare. Unul dintre ei este Cătălin Sprinceană, vicepreședintele Federației Române de Ciclism.

Cătălin adoră ciclismul, este viața lui și ar face orice pentru ca întrecerile să aibă loc. Anul acesta a făcut peri albi. A fost nevoit să pună la punct orice detaliu pentru cele 19 etape de XCM. Măsurile sanitare au fost draconice. Măști, zone de triaj epidemiologic, distanțare socială, zeci de avize, negocieri cu sponsorii – toate au fost bifate înaintea fiecărei etape.

Ultima rundă s-a desfășurat la Pucioasa, orașul natal al lui Cătălin Sprinceană. El a fost ajutat atât de echipa BikeXpert, cât și de tatăl său, care este viceprimarul acestei localități. “Noi ne-am organizat de trasee, ne-am organizat cu partea de parteneriate, sponsorizări, imagine, dar totuși, evenimentul ăsta înseamnă foarte, foarte, foarte multe alergătură pentru autorizații și avize, mai ales în perioada asta nebună pe care noi o trăim. Dincolo de autorizații și avize, discutăm de aproximativ 60 de voluntari înșirați așa, ca mărgelele, pe tot parcursul traseului, pe care tata îi aduce în fiecare an aici, la concurs, din toate satele. Discută cu primarii, cu viceprimarii, cu școlile și asta e un lucru minunat”, a spus Cătălin Sprinceană la final.

Pentru anul viitor, planurile sunt uriașe. Cătălin va merge la Tokyo cu echipa de ciclism. Vlad Dascălu este omul pe care pariază poate pentru o medalie.

Citește și

Un cunoscut cântăreț român nu dă doi bani pe Covid-19: “Nu moare nici dracu’”

No Comments Yet

Comments are closed