ROMÂNI SPECIALI Inventatorul care celebrează DEOSEBIT 100 de ani de România

Dragu Mihai Daniel este numele unui doctorand la Universitatea Galaţi, care a inventat o dronă cu propulsie solară, special pentru a marca aniversarea Centenarului. Ea se va numi ”Cutezătorul Centenar” și a fost deja testată prin mai multe zboruri realizate inclusiv între Bucureşti şi Alba Iulia, iar acum așteaptă marele zbor de 1 decembrie.

Drona cântăreşte 8.5 kg şi poate zbura pe tot parcursul zilei datorită luminii. Pe timp de noapte, drona este capabilă să zboare 10 ore pe bază de baterii.

„Prima încercare a fost cu o dronă cumpărată din comerț și am făcut programarea zborului ca să testăm tehnologia. Următoarea dronă am proiectat-o pentru a acomoda celulele solare, dar a avut un accident și a fost distrusă complet. Și am luat-o de la 0 și am făcut una mai mare.

Planul e să facem un zbor, să determinăm exact eficiența dronei. Putem zbura între 10 și 14 ore doar pe baterii. Dacă adăugăm și celulele, practic putem zbura toată ziua în timp ce încărcăm bateriile. Acesta e planul final. Momentan o vom trimite doar pe baterii până la Alba Iulia”, a povestit Mihai Dragu la Antena3.

Mai multe detalii despre zbor și dronă găsiți AICI.