ROMÂNI SPECIALI Doamna care lucrează personaje din ”Amintiri din Copilărie”

Mall-urile sunt pline de jucării pentru copii în această perioadă, dar acestea nu au nici în clin, nici în mânecă, cu tradițiile noastre românești și de multe ori nici cu Crăciunul și așa cei mai mulți părinți cumpără personaje celebre în toată lumea deja din Frozen, Barbie sau prințese pentru fetițe, B sau tot felul de monstruleți, trenulețe și super-eroi pentru copii. Dar în cele ce urmează vă vom oferi o alternativă frumoasă de cadouri pentru Crăciun și nu numai.

În acest weekend a avut loc la Muzeul Satului din București evenimentul ”Am venit să colindăm Florile Dalbe”, acolo unde au venit meșteri populari pentru a-și expune și vinde marfa făcută peste an. Așa am întâlnit-o pe doamna Doina Khalvati, care a avut și un atelier pentru copii săptămâna trecută prin care i-a învățat pe aceștia cum să confecționeze singuri măști populare.

Weekendul acesta ea a avut un stand cu păpușile și decorațiunile de Crăciun pe care ea le lucrează manual și care au prețuri foarte bune comparativ cu ce găsești în magazinele de jucării bucureștene.

”Lucrez personaje din cartea Amintiri din Copilărie scrisă de Ion Creangă. Avem pe Smărăndița, pe Fata Moșului, pe Moș, pe Babă, pe Nică, pe Ileana Cosânzeana, Fata Babei și pe Păcală. Am avut și din Capra cu trei iezi, mai am doar ieduțul cel mic. Avem și păpuși cu lavandă, bufnițe cu lavandă, avem câteva sortimente cu plante aromatice. De asemenea, pisicuțe care sunt umplute cu puf anti-alergic și se comportă foarte bine la spălat.

Deși la prima vedere par ușor de realizat, nu e deloc așa, sunt mai mulți pași, în jur de trei zile lucrăm la o păpușă pentru că sunt lucrate integral manual”, ne-a explicat Doina Khalvati.

Pe doamna Doina Khalvati o puteți găsi pe pagina de facebook Păpușile Doinei și la numărul de telefon 0720106191.

Citește și

Ce revenire de excepție, aplauze din partea dinamoviștilor și românilor! Două titluri europene

No Comments Yet

Comments are closed