ROMÂNI SPECIALI O comună din Alba s-a organizat exemplar în această perioadă

Despre Ciugud s-a scris mult în ultima perioadă. Este o comună de 3200 de oameni, care s-a adaptat necesităților viitorului și care și-a luat măsuri pentru a fi pregătită de orice. Criza Coronavirusului nu i-a afectat prea tare pe oamenii de acolo. Se descurcă foarte bine fără o interacțiune socială ridicată.

Cei 130 de elevi din Ciugud au o platformă electronică, iar orele la Matematică, Limba română, Istorie și Geografie se țin prin teleconferință, pentru a nu se pierde materia. Deocamdată, platforma este disponibilă pentru ciclul gimnazial, dar de săptămâna viitoare și cei din ciclul primar pot  beneficia de acest avantaj.

Digitalizarea Primăriei le permite celor din Ciugud, județul Alba, să nu aibă probleme administrative. Toate certificatele se pot obține online, plata taxelor și impozitelor se poate face prin 4 soluții diferite, iar ședințele de Consiliu Local se fac cu ajutorul internetului. Mai mult, de azi va funcționa și un Aprozar online, găzduit de Primărie, unde producătorii din localitate își pot expune marfa.

Citește și:

Ordonanța militară numărul 3, prevederi importante