ROMÂNI SPECIALI Cel mai tânăr milionar din Silicon Valley este român

Sebastian Dobrincu este un român special. De ce? Este cel mai tânăr milionar din Silicon Valley, zona care a revoluționat modul în care se fac afaceri în Statele Unite. Dobrincu s-a născut în 30 august 1998, iar la 17 ani a ales să plece peste Ocean.

A intrat la Stanford, pentru ca mai apoi să ajungă ân Silicon Valley, unde și-a stabilit cartierul general. De software s-a apucat la 11 ani, iar de atunci pasiunea a tot crescut. Acum, aplicațiile pe care le dezvoltă sunt folosite de giganți, precum Spotify sau Facebook.

De unde pasiunea pentru programare? “M-au învățat ai mei să citesc de pe la grădiniță, dar descifram cartea aia de unul singur și știu că mă culcam cu ea în mână și mă trezeam cu ea în mână și îmi plăcea la nebunie. Mi-am construit propriul joc de șah și am băgat un buton ascuns acolo în joc, pe care doar eu îl știam, și când îl apăsam, îi dădea înapoi mutarea jucătorului respectiv sau îmi calcula mie automat cea mai bună mișcare, în funcție de cum sunt poziționate piesele pe tablă în momentul ăla și dintr-o dată am devenit cel mai bun șahist din cercul meu de prieteni”, a mărturisit Dobrincu la Digi24.

Primii bani i-a câștigat la 11-12 ani, din programare. Și-a dat seama că viața este frumoasă când faci bani din pasiunea pe care o ai. 4 ani mai târziu s-a angajat la un start-up german. Recunoaște că i-a păcalit pe cei care i-au luat interviu. Problemele au venit mai târziu, când a început să lipsească tot mai des de la școală. În clasa a 12-a a fost exmatriculat.

A făcut apoi pasul spre America, a luat Bacalaureatul acolo și a început aventura vieții sale. Momentele de bucurie au fost multe. “Am avut multe momente care mi-au dat multă încredere. De exemplu când am fost invitat de cei de la Facebook, de cei de la Apple, în California, să îi cunosc. M-am întâlnit cu Mark Zuckerberg, care m-a influențat foarte mult,  m-a schimbat foarte mult și mi-a schimbat traiectoria în viață. Am ajuns să înțeleg cum funcționează lumea tehnologiei în California. Mi-au deschis niște perspective pe care nu le aveam înainte și m-au ajutat să țintesc mult mai sus, și să înțeleg că nu sunt chiar așa limitat în variantele mele, așa cum îmi spuneau profesorii și conducerea școlii când m-au exmatriculat”, a completat Dobrincu.

Planurile sunt mari. S-a lansat în muzică și vrea să se întoarcă în România, pentru a contribui la construcția unui viitorul țării.

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ Mănăstirea Izbuc, un loc binecuvântat

No Comments Yet

Comments are closed