ROMÂNI SPECIALI Alexander Nanau a mai luat un premiu cu “Colectiv”

Alexander Nanau continuă să adune premii după premii pentru senzaționalul documentar Colectiv, construit pentru a arăta dedesubturile dramei din clubul cu același nume. Drama din 2015 și modul în care Nanau a prezentat-o au făcut ca documentarul să impresioneze pe tot Globul.

Ultima veste a venit de la Societatea Națională a Criticilor de Film din Statele Unite (NSFC), care a acordat peliculei Colectiv premiul pentru Cel mai bun film străin pentru anul 2020. Cine face parte din NSFC? Ei bine, critici de film care scriu pentru publicații precum Rolling Stone, The New Yorker, Screen International, Variety, Vanity Fair, Wall Street Journal și NPR.

Acest premiu este ultimul într-o listă care pare că se va mai completa pentru filmul care va reprezenta România la ceremonia Oscarurilor din 2021. Astfel, Colectiv a fost desemnat Cel mai bun documentar al anului la European Film Awards, a fost pe locul 2 la categoria Documentare în cadrul premiilor acordate de Asociația Criticilor de Film din Los Angeles, în timp ce Boston Society of Film Critics l-a văzut drept Cel mai bun documentar din 2020. În plus, celebra revistă Time l-a inclus pe locul 2 în Top 10 Best Movies din 2020, iar Rolling Stone l-a desemnat Cel mai bun documentar al anului 2020. Pe site-ul IMDB, Colectiv are nota 8.4 / 10.

În Europa, Colectiv a câștigat secțiunea de Documentar internațional la Festivalul de la Zurich din 2019, iar la Festivalul La Roche-sur-Yon, din Franța, a câștigat Premiul Special al Juriului.

Cine este Alexander Nanau? Născut în București în mai 1979, a plecat în Germania imediat după Revoluție și are o casă de producție care-i și poartă numele. A studiat regia la Academia Germană de Film și Televiziune din Berlin. Al doilea său documentar, “Lumea văzută de Ion B”, a câștigat premiul Emmy International în 2010. După 5 ani, un alt documentar semnat de Nanau, “Toto și surorile lui”, a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film.

Citește și

Ludovic Orban a dezvăluit de ce este Florin Cîțu premier: ”Noi doi am salvat”

No Comments Yet

Comments are closed