ROMÂNI SPECIALI Academia care pregătește viitorul în IT

Domeniul IT este cheia prezentului și, mai ales, a viitorului. Cei care lucrează în acest domeniu creează lucruri care ne ating pe toți, într-un fel sau altul. De la smartphone până la computerul de bord al unui autoturism, totul este legat de IT, de programare, de rețelistică.

Pregătirea celor care vor o carieră în domeniul IT este esențială. Telecom Academy este printre cele mai prestigioase unități de învățământ private, în care unul din motto-uri este Investiția în educație aduce cele mai bune rezultate pe termen lung.

Telecom Academy s-a înființat în 2007 în București și, la acel moment, avea doar o sală de curs, doi instructori și cam 150 de cursanți pe an. Ei bine, de atunci, TelAcad s-a tot dezvoltat și a ajuns la nu mai puțin de 8 săli de curs, 50 de instructori și aproape 3000 de cursanți în fiecare an. Portofoliul de cursuri este impresionant și pornește de la Microsoft Office și ajunge la Containers Orchestration – Kubernetes, trecând prin Java, Machine Learning, Software Testing, PHP, Linux, Baze de Date, JavaScript, Windows Server.

Telecom Academy oferă o multitudine de materiale audio, video, dar și consultanță în a crea un CV, un portofoliu, în a te pregăti pentru un interviu pentru un job important în zona IT. Materialele se găsesc și pe o platformă online dezvoltată de Telecom Academy, și anume cursuri.telacad.ro.

Cristian Deacu este managerul Telecom Academy și este sprijinit de o echipa puternica. Împreună au construit proiectul Hub-ului educațional Brain Club, dezvoltat în 2017. Este un concept care încurajează noua generație să facă pași spre piața muncii în IT. Care a fost ideea din spatele Brain Club? Practic, să se creeze o comunitate unde să poată adera oricine și care să lucreze pe diferite proiecte în mod organizat pe diverse proiecte. Telecom Academy le-a oferit celor înscriși resursele fizice și intelectuale necesare.

Mai mult, de anul trecut, cei de la Telecom Academy au creat și un Podcast, prin care să răspundă tuturor întrebărilor legate de cariere, interviuri de angajare, tehnologii.

Citește și

Nicolae Ceaușescu după nerealizarea planului de producție: ”Oprim atât energia electrică, cât şi gazele”