Românca care face pantofi pentru Rihanna și Dua Lipa

Româno-iordaniana Amina Muaddi a reușit să-și creeze un nume în industria încălțămintei îndrăznețe. De la designerul român se încalță vedete precum Rihanna, Kylie Jenner, Bella Hadid și Dua Lipa, care ies în mod obișnuit în evidență cu tocuri evazate sau cizme înalte până la coapsă semnate de femeia de 33 de ani cu origini din România.

Și, în ciuda unei pandemii globale care a făcut inexistente toate evenimentele pe covorul roșu, galele fantastice de strângere de fonduri sau petreceri, fiecare colecție pe care Muaddi a lansat-o în ultimul an a reușit să o vândă online aproape imediat.

Designerul care locuiește acum la Paris a scos recent cea mai nouă colecție de încălțăminte pentru primăvară. Muaddi le-a oferit celor 798.000 de fani pe Instagram o scurtă privire asupra noii oferte, încărcând o imagine cu un papuc cu relief de croc, verde lime.

Ea a subtitrat postarea „Sneak peek”, alături de un emoji de avocado. Firește, postarea lui Muaddi a stârnit o mulțime de comentarii de la vedete care sunt dornice să pună mâna pe încălțările râvnite.


„Okay wow”, a comentat modelul american Paloma Elsesser.

„Omg”, a scris actrița și modelul Karrueche Tran alături de emoji-ul ochilor-inimă.

În plus față de producerea constantă de colecții noi și râvnitoare pentru a încărca dulapurile clienților săi fideli, designerul a primit recent Premiul FN Achievement Award alături de Rihanna și Jahleel Weaver pentru colaborarea cu Fenty.

Puțini știu că Amina a crescut călătorind între Iordania, România și Italia, căci mama ei este româncă iar tatăl iordanian. Părinții s-au cunoscut în țară noastră, unde tatăl ei de origine iordaniană a făcut studiile. S-au îndrăgostit iar după ce a terminat facultatea s-au mutat în Iordania. Tânăra a povestit că se simte în aceeași măsură și iataliancă pentru că a trăit primii șapte ani în Iordania, apoi nouă ani în România, iar de la 16 ani locuiește în Italia.

Din păcate, diferențele culturale i-au făcut să se despartă pe părinții ei că femeia nu s-a acomodat cu stilul de viață de acolo, ea fiind o tipă obișnuită și liniștită. A stat cinci ani închisă în casă pentru că nu i plăcea să iasă. La un moment dat a luat-o pe Amina și a fugit în Romnaia, spunând că pleacă în vacanță.

Au plecat de tot și o vreme au locuit în București, apoi la Focșani, după care au plecat la sora mamei Aminei în Italia. S-au mutat în Brescia, apoi în Milano unde Amina a absolvit Institutul European de Design, tânăra știind de mică ce voia să facă, căci visul ei era să lucreze în modă. Și asta pentru că de adolescentă urmarea cum se îmbrăcau, încălțau și machiau femeile din jurul ei.

“Am vrut să fac pantofi pentru că asta îmi plăcea cel mai mult. Când eram mică îi furăm mamei pantofii – chiar am încercat să ies din casă cu pantofii ei cu platforme, dar am fost prinsă la timp și întoarsă din drum. Vreau să spun că nu m-am trezit într-o zi din senin că vreau linia mea de pantofi. Am știut mereu ce vreau să fac. Câteodată oamenii se tem să-și urmeze visele, dar eu mi le-am urmat cu strășnicie”, a povestit tânăra într-un interviu.

Citește și:

Orlando Bloom și-a găsit dublura istorică în România