Rodica Popescu Bitănescu despre Gabriela Firea: ”Am admirat mereu că vorbește o limbă română impecabil”

Rodica Popescu Bitănescu a fost acuzată că a făcut imagine fostului primar general al Capitalei, Gabriela Firea, în condițiile în care fostul edil i-a oferit diverse avantaje în schimbul susținerii politice. Celebra actriță a fost implicată într-un scandal uriașe pentru un festival ce i-a purtat numele, Nicușor Dan acuzând-o la acea vreme.

Femeia de 82 de ani s-a amuzat teribil în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D. ”Ce eram eu, agent… De care? Electoral? Cum să mă recompenseze Gabriela Firea cu un festival? Îmi fac și cruce. Erau 5 piese ale mele, le-am scris eu sau ea?! Ăia care m-ați acuzat, dați-vă în cap până vă treziți. Acel festival a fost organizat când dânsa, Gabriela Firea, nici nu era în cărți pentru primărie.

Doamna Firea a aprobat când a venit primar toate festivalurile care erau în București, la toată lumea. Proiectul eu îl făcusem cu un consilier când dânsa nu avea nicio treabă cu primăria. Eu m-am bucurat că am devenit persoană importantă cu ocazia acelor acuze”, a explicat celebra actriță.

”Ce notă i-ați acorda Gabrielei Firea ca primar al Bucureștiului?”, a fost întrebată. ”Eu când am susținut-o, nefiind membră a partidului, am cunoscut-o în televiziune, am lucrat împreună de câteva ori, cum aș lucra cu oricine, și cu dumneavoastră (n.red Denise Rifai). S-a purtat impecabil cu mine, era o profesionistă desăvârșită, era recunoscătoare, te ajuta în timpul emisiunii. M-au impresionat lucrurile asta la ea.

Nu am avut niciun interes. Am susținut și admirat faptul că vorbește o limbă română impecabil, are un vocabular deosebit. Habar n-am ce notă să-i dau, eu știu ce a făcut ea ca primar?! Cred că și-a făcut datoria foarte bine”, a explicat Rodica Popescu Bitănescu.

Citește și

Mugur Isărescu despre angajata BNR, Viorica Dăncilă: ”Lucrează de la birou și e foarte disciplinată”