Robert Turcescu la 9 ani după ce-a făcut-o ”cerșetoare” pe Nadia Comăneci: ”Ziariștii mai exagerează”

Robert Turcescu a fost în mijlocul unui scandal de proporții în urmă cu nouă ani fiindcă a numit-o ”cerșetoare” pe Nadia Comăneci.

Acum, invitat la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, jurnalistul în vârstă de 47 de ani a ținut să îi transmită un mesaj public campioanei. Practic, și-a recunoscut vina și și-a cerut scuze.

”N-am apucat să-i spun în față”

În 2013, legendara gimnastă a acceptat să apară într-o reclamă la margarină, spot filmat într-o școală. Considerând că acesta este un aliment nesănătos și care nu ar trebui să se regăsească în dieta unui copil, Robert Turcescu a criticat-o dur la acel moment pe Nadia Comăneci, numind-o ”cerșetoare” pe marea campionă pentru că a acceptat să apară într-o astfel de reclamă.

Acum, Turcescu a admis că a exagerat și a reacționat grosolan, cu toate că și-a menținut opinia că acea reclamă nu trebuia să fie filmată într-o instituție de învățământ. ”A fost o exagerare din partea mea, nu am apucat să îmi cer scuze față de Nadia Comăneci pentru că nu ne-am intersectat niciodată după acel moment.

Uneori, ziariștii, și nu numai ei, exagerează, se lasă luați de val, mi s-a întâmplat și mie de mai multe ori în viață. A fost un moment de revoltă. Poate că am canalizat-o greșit la acel moment pe Nadia Comăneci. Mă deranja ideea de a face astfel de reclame în școală, filmarea a fost făcută într-o școală la un produs care este recomandat minorilor cu atenta supraveghere a părinților, ca să spunem așa. E clar că nu e un aliment sănătos, sunt în continuare adeptul acestei idei”, a reacționat Turcescu.

”Reclama a fost retrasă după scandal”

”Mi s-a întâmplat și mie, așa cum li s-a întâmplat și altora, să exagerez. Aia a fost o exagerare, la acel moment. Nu am niciodată un sentiment că nu pot sau că nu vreau să îmi cer scuze. Când trebuie să îmi cer scuze, îmi cer scuze. A fost un moment în care am exagerat, dacă e nevoie pot să îmi prezint scuzele public în emisiunea asta. Îmi pare rău, dar problema de fond rămâne. De altfel, reclama respectivă a și fost retrasă după scandalul care s-a iscat la acel moment”, a mai spus jurnalistul, fost deputat al României.

A șters mesajul când a început iureșul

Robert Turcescu a postat un mesaj pe Facebook la acel moment, în care a numit-o ”cerșetoare” pe Nadia Comăneci. Ulterior, a șters mesajul, având în vedere că acesta a dat naștere unui adevărat conflict în mediul online.

Mai multe persoane publice au sărit ulterior în apărarea Nadiei Comăneci, printre ele și Ilie Năstase. Acesta l-a amenințat pe Robert Turcescu că va intra în război direct cu el dacă nu încheie conflictul cu Nadia.

Citește și

Părintele Necula: ”Nu văd legătura între sfinți și un bostan găurit”